İzmir'de 24 yıl önce emekli olduktan sonra gençlere trafik kurallarını öğretmeyi misyon edinen Cumhur Argun, 1990 yılına kadar 'İzmir Trafiğine Yardım ve Eğitim Derneği', 2006 yılından bu yana da 'Alanya Trafik Kazalarını Önleme ve Eğitim Derneği' çatısı altında trafik eğitimi veriyor. Argun, Alanya Belediyesi'nin 6 yıl önce kurduğu 'Çocuk Trafik Eğitim Parkı'nda bugüne kadar 3 yaşından büyük 160 bin kişiye eğitim verdi.

GÜNDE 70 ÇOCUĞA EĞİTİM VERİYOR

Eğitim parkında 2 otobüs, 13 akülü çocuk arabası, 12 bisiklet, eğitim sınıfları, trafik ışıkları, işaret ve yön levhaları ile yaya geçitlerinin yer aldığını belirten Cumhur Argun, günde 50 ila 70 çocuğa trafik eğitimi verdiğini söyledi. Dernekte görevli 3 eğitmen olduğunu anlatan Argun, "Köylere ve okullara da giderek öğrencileri ve velileri trafik konusunda bilinçlendiriyoruz. Eğitim sınıfında slayt ve videolarla trafik kurallarını anlatıyoruz. Daha sonra eğitim parkında uygulamalı eğitim veriyoruz. Eğitim parkının açıldığı günden bu yana 160 bin civarında çocuk ve yetişkine eğitim verdik" dedi.

'BİZE İHBAR EDİYORLAR'

Küçük çocukların derslerde öğrendiği emniyet kemeri kullanma, trafik ışıklarına uyma ve seyir halinde cep telefonu kullanılmaması konusunda velilerine de uyarılarda bulunduklarını anlatan Argun, şöyle konuştu:

"Bazı çocuklar, trafik kurallarını ihlal eden velilerini bize ihbar ediyor. Bu onlara verdiğimiz eğitimin amacına ulaştığını gösteriyor. Eğitim-öğretim döneminde her gün farklı okulun öğrencilerine eğitim parkında trafik eğitimi vermeye devam edeceğiz. Amacımız, bugün 6-7 yaşında olan bir çocuğun 20'li yaşlara geldiğinde trafik kurallarına saygılı bir genç olması."



ÖY(HA/COŞ)