Bursa'da 2006 yılında iki kişinin öldürülmesi, bir çok işyerinin kurşunlanıp yağmalanması olaylarına karıştıkları iddiasıyla, Emniyet Müdürlüğü'nce Ahmet Karakaş'ın elebaşılığını yaptığı çeteye yönelik 'Çağrı' adı verilen operasyon başlatıldı. Operasyon kapsamında aralarında dönemin Jandarma Komutanı Kurmay Albay Aydın Yeşil, Uzman Çavuş Taşkın Akyün ve Emniyet Amiri Ömür Şen'in de bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

EMEKLİYE AYRILAN ALBAY, ORDUDAN ATILDI

Tutuklanan Kurmay Albay Aydın Yeşil, daha sonra yaptığı itiraz sonucu serbest bırakıldı. Soruşturma sonunda 23'ü tutuklu 51 sanık hakkında İstanbul 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Çıkar Amaçlı Suç Örgütü kurmak', 'Örgüte yardım etmek', 'Kasten adam öldürme', 'işyeri kurşunlama' ve 'Yağma' gibi 18 ayrı suçtan dava açıldı. Yargılama devam ederken emekliye ayrılan Kurmay Albay Aydın Yeşil, iddiaya göre daha sonra ordudan ihraç edildi.

'ÇETE' SUÇUNDAN CEZA

İstanbul 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar aşamasına gelen yargılama tamamlandı. Yapılan son duruşmada mahkeme heyeti 'Örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek' suçundan Aydın Yeşil, Taşkın Akyün ve Ömür Şen ile aralarında Avukatları Çetin Üçdal'ın da bulunduğu sanıklara 3'er yıl 4 'er ay hapis cezası verdi.

Aynı davada çete elebaşı olarak yargılanan Ahmet Karakaş ise bir çok suçtan toplam 105 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 

Cezanın Yargıtay tarafından onanması halinde, Aydın Yeşil ve aynı cezayı alan diğerleri 2 yıldan fazla süre hapis yatacak.



SB(FK/COŞ)