CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, sendikaların genel başkanları ve yöneticileri, tutuklu belediye çalışanlarının aileleri ile bazı ilçe belediye başkanlarının katıldığı şenliğe, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun, adalet istiyoruz sözleri damgasını vurdu. Fuar 4 nolu holde düzenlenen 2'nci Emek Şenliği'nde emekçiler, Mahmut Eren, Öznur Korkmaz ve Suavi'nin şarkılarıyla eğlenirken, Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun konuşmaları geceye damgasını vurdu.

"KENDİMİ İHBAR EDİYORUM BEN BU ÖRGÜTÜN BAŞIYIM"

Gecede söz alan Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul, belediye operasyonlarının siyasi olduğunu ve taşeronlaşmayı kaldıran belediyelere yönelik olduğunu ifade ederek "Ben buradan Bornova ve Kemalpaşa Belediye Başkanlarını da ihbar ediyorum. Çünkü bu belediyeler de taşeronlaşmayı bitirmiştir. Siyasi iktidar herşeyi örgüte bağlıyor. Kendimi de ihbar ediyorum ve bunu heryerde söylüyorum. Biz bir örgütüz, bende bu örgütün başıyım başı" diye konuştu.

"ADALET İSTİYORUM"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da tutuklu bulunan belediye bürokratları ve çalışanlarının isimlerini okuyarak, "Bu insanların hepsi ülkeleri için, namusuyla çalışan insanlar. Bunlarda zimmete para geçirme var mı? Yok. Eşine, dostuna, arkadaşına peşkeş çekme var mı? Yok. Silah var mı?, bıçak var mı? Yok." ifadelerine kullanarak, "öyleyse ne var?" diye sordu.

3 Nisan'da bütün arkadaşlarıyla birlikte kendilerini savunacaklarını dile getiren Kocaoğlu,"324 sayfa iddianame hazırlandı. Ekinde 80 klasör evrak var. Bütün bunları inceleyen hukukçular 'burada bir şey yok. Çete, örgüt, hiçbir şey yok' diyor. Ama herşey söylendi, herşey yapıldı, belden aşağı çok oyunlar oynandı. Ama İzmirli hemşerilerim kimin eğri kimin doğru olduğunu çok iyi biliyor" dedi.

İzmir'de yaşamaktan, belediye başkanlığı yapmaktan ve hemşehrilerine hizmet etmekten büyük onur duyduğunu söyleyen Kocaoğlu, "Selam olsun tutuklu dostlarıma, selam olsun hemşerilerime, selam olsun adalete. Şimdi hemşerilerim için adalet istiyorum" diyerek sözlerini tamamladı.



OG (RT)