Memet Sefa Öztürk, 2006 yılında 26 yaşındayken İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Klasik Bale Bölümü'nü bitirerek balet oldu. Öztürk mezuniyet gecesi kutlamasından dönerken motosikletiyle kaza yaptı. Kazada omuriliği hasar gören Öztürk  felç oldu. 

ELLERİ ÜZERİNDE DANSI SÜRDÜRDÜ

Bacakları tutmaz olan Öztürk, "rüyamda kendimi dans ederken görüyorum" diyerek  baleyi bırakmadı. Elleri üzerinde dans ederek mesleğini sürdüren Öztürk, yurt içi ve dışında birçok gösteriye katıldı. Genç balet, şimdi de yaşadığı duygularını kağıda dökerek yazdığı 80 şiiri 'Düşlerle Dans' adlı kitapta topladı. "Yüreğimi kağıtlara konuşturarak belki yalnızlık, belki paylaşmaktan çekindiğim duygularımı, beyaz kağıtlara kalemim aracılığıyla konuşturmaktı yaptığım" diyen Öztürk şunları anlattı:

"Bu duygular hayatın bana yaşattığı pek çok şeyi içeriyor. Aşk, ayrılık, kavuşma, ölüm, doymak bilmeyen beklentilerimiz. Yani aslında hayatlarımızın bizlere yaşattığı pek çok duyguyu içeriyor. Bu kitapta tüm şiirler küçük harfle başlayıp, küçük harfle devam edip, öyle sonlanıyor. Hayatlarımızı belki tamamında büyük harflerle geçirdiğimiz için, küçük harflerin üzerimizde yarattığı dinginliğe ihtiyaç duyuyoruz farkında olmadan."

Kocaeli'de annesiyle yaşayan Öztürk, "Kendi emeğimle ve kendi kazancımla yaşamak, bunun için de üretmek istiyorum. Varlığımı sürdürmek için mücadele ediyorum. Herkes köşeme çekilmemi beklerken ben dans ettim. Tekerlekli sandalyeye bağlı kalmadım var olduğumun savaşını verdim."



FK(AY/COŞ)