Kayseri Valisi Mevlüt Bilici'nin uğurlanması için valilik önüne gelen Mustafa Elitaş, CHP ve BDP'nin salı günü Meclis'i olağanüstü toplama çabalarıyla ilgili soruyu yanıtladı. Bu iki partinin birlikte hareket ettiği ve aralarında 'beyin uyumu' olduğu görüşünü savunan Elitaş, CHP'nin Meclis'i terör örgütünün arzusuyla olağanüstü toplantıya çağırdığını söyledi. CHP sözcülerinin "'Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi açılmayacak da ne zaman açılacak" dediklerini hatırlatan Elitaş, "Niye? Çünkü milletvekilleri terör örgütü tarafından misafir edilmiş. Milletvekilinin ifadesine göre söylüyorum. Ama terör örgütü tarafından misafir edilen milletvekilinin söylemine baktıktan sonra sanki terör örgütünün propagandası ile karşı karşıya kalıyoruz" diye konuştu.

Mustafa Elitaş, CHP'nin Atatürk'ün kurduğu CHP görünümünden uzaklaştığını ileri sürdü ve 'Kılıçdaroğlu'nun CHP'si' ifadesini kullandı. Mustafa Elitaş, şunları söyledi:

"'Kılıçdaroğlu'nun yeni CHP'si, yepyeni bir CHP olduğunu ispatlamaya çalışıyor. Atatürk’ün CHP'si yok. İnönü'nün CHP'si yok. Ecevit'in CHP'si yok. Sayın Baykal’ın CHP'si yok. Kemal Kılıçdaroğlu ve BDP temsilcilerinin oluşturduğu bir ucube CHP var. Allah CHP'ye yardım etsin."



FÇ(OE/ESM)