Elitaş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi eleştirirken, neden 12 Eylül mağdurları arasında olmadığını sordu. AK Parti'li Mustafa Elitaş, Bahçeli'nin o dönem MHP’de önemli görevlerde olan biri olduğunu bildiğini anlatırken şöyle konuştu:

"12 Eylül’de kimin nerede olduğu değil, 12 Eylül’den kim hesap soruyor ona dikkat etmek gerekir. Sayın Bahçeli, 12 Eylül halk oylamasında 'Hayır' diyerek, vatandaşlara 'AK Partililer bu 15 maddeyi kaldırıyor, bunu S.O.S, bonus olarak kullanıyor' diyen CHP’ye vagon olarak gidip, aynı şeyi söyledi. Ama, bu millet 12 Eylül halk oylamasında yüzde 58 'Evet' dedi. 'Evet' diyenler arasında CHP’liler de, MHP’li sağduyu arkadaşlarımız da vardı. En önemli mesele şudur ki bundan böyle kim darbe yapacaksa, onların heveslerini kursağında bırakan bir dönemin başlangıcıdır, 4 Nisan 2012 tarihi. Türkiye’nin demokrasisi önündeki en önemli engelleri kaldıran en önemli unsurdur. Zamanında 'Yargılanamaz' diyenler bugün mahkemeye müdahil olmak için yarışa girdi. Ne olursa olsun CHP, MHP’nin 12 Eylül darbesini ve daha önceki darbeleri yargılamak için yarışa girmeleri demokrasi açısından çok önemli bir gelişmedir."

TBMM DE DARBELER KOMİSYONU KURULACAK

AK Parti Grup Başkan Vekili Elitaş, önümüzdeki günlerde TBMM’den geçmesini bekledikleri önerge ile Türkiye’de 1960’dan bu yana yapılan darbeleri araştıracak bir komisyon kurulacağını söyledi. Elitaş, perşembe günü 110 milletvekili arkadaşı ile birlikte Türkiye’deki darbeler ve nedenlerinin araştırılması için bir komisyon kurulması için önerge verdiklerini anlatırken şöyle dedi:

"Bu hafta TBMM’de umuyorum; komisyon kurulması için görüşme yapılacak. Milletvekili arkadaşlarımız 'Evet' dediği takdirde 27 Mayıs 1960’dan bu yana gerçekleşmiş darbelerin araştırılması incelenmesi ve sebepleri araştıracak ve kamuoyu ile paylaşılacak. 'Tank kafalı' sivillerin normal hale dönüşmesi, kalemlerini namlu gibi kullanan gazetecilerin demokratik hal alması Türkiye açısından önemlidir. O söyleyenler kimse,bu hareketi hafifletmek, Ergenekon davasında bu süreç içinde sulu bir hale getirmek farklı anlamlar için gayret gösterenlerdir."



OE,DÖ(OE/İD)