Geçen yıl 8 Temmuz'da meydana gelen olayda, Elif Çakıcı annesi Emine Çakıcı ve yakınlarıyla, alışveriş dönüşü Konak İskelesine giderken, sahilde yere yığıldı. Hemen hastaneye ne kaldırılan Çakıcı'nın, denizdeki balonları para karşılığında patlatmak için atılan havalı tüfekten çıkan demir bilye ile yaralandığı belirlendi. Saçmanın akciğeri delip kalp zarına saplandığının tespit edilmesiyle, küçük Elif hemen ameliyata alındı. Elif Çakıcı, bilyenin kalbini delmemesi sayesinde mucize eseri hayata tutundu.

Tedavisinin ardından taburcu edilen Elif Çakıcı, yaşadığı şok nedeniyle dikkat eksikliğinden okul ve sosyal yaşamı olumsuz etkilendi, psikolojik tedavi görmeye başladı.

VURAN DA KULLANDIRAN DA KURTULDU

Olay sonrasında havalı tüfeği kullandıran Tanju Vurgun ile yanında bulunan M.L.A. gözaltına alındı. Zanlılardan tutuklanan Vurgun kısa süre sonra itiraz üzerine serbest bırakıldı. Olayda havalı tüfeği kullanan kişi kaçarak kayıplara karıştı. Polisin aramaları da sonuç vermedi. Soruşturmanın ardından zanlılardan M.L.A. için takipsizlik kararı verildi, Tanju vurgun hakkında ise, sadece taksirle yaralamaya neden olmaktan 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle Sulh Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

TAKSİTLİ CEZA DA ERTELENDİ

Savunmasında, havalı tüfeğin kendisine ait olmadığını, para karşılığında çalıştığını söyleyen Vurgun, yargılanma sonrasında 112 gün hapis cezasına çarptırıldı. Bu ceza daha sonra 160 TL aylık taksitler halinde ödenmek üzere toplam 2 bin 240 TL para cezasına çevrildi. Para cezası da sanığın, 'hükmün ertelenmesi' hakkından yararlandırılmasıyla 5 yıl süreyle ertelendi. Karara göre, Tanju Vurgun, 5 yıl içerisinde başka bir suça karışmazsa, Elif’in vurulmasından dolayı aldığı cezadan da kurtulmuş olacak.

BABA TEPKİ GÖSTERDİ

Mahkemenin verdiği karara Elif’in babası Recep Çakıcı, tepki gösterdi. Çakıcı, “Kızımın psikolojik sağlığı bozuldu, hayatımız karardı. Ama sanki kızım suçluymuş gibi sorumlular hiçbir ceza almadı” dedi. Baba Çakıcı ayrıca, karara itiraz ettiklerini ve hukuk mücadelesine sonuna kadar devam edeceklerini de dile getirdi.



TY (AÖ/AK)