Yapılan yazılı açıklamada Çağlayan Adalet Sarayı Güvenlik Müdürü Arif Yıldız'ın “Görevimiz 5188 Sayılı Kanun’un 7. Maddesi'nde yer alan ‘Görev Alanı’ ile sınırlıdır. İddia edildiği gibi; içeriye sokulan herhangi bir malzeme söz konusu değildir" dediği belirtildi.


Söz konusu olayın Akdeniz Güvenlik’in görev alanı dışında cereyan ettiğine ve asayişi ilgilendiren bir olay olduğu dikkat çekilen açıklamada, “Olayda silah kullanılmıştır. Özel güvenlik görevlisi ise silahsız görev yapmaktadır. Silahlı görev yapması durumunda bile, görev alanı, kavramı, olayın niteliği ve yetkileri gibi hususların değerlendirilmesi gerekmektedir" denildi.


"İÇERİYE SOKULAN HERHANGİ BİR MALZEME YOK"


Saat 11.00 sularında olaya karışan kişilerin duruşma salonuna açılan koridorda tartışmaya başladıkları kaydedilen açıklamada, küçük çaplı bir arbedenin yaşanması neticesinde de şahısların dışarıya çıkartıldığını ve içeriye sokulan herhangi bir malzemenin olmadığı belirtildi. Olayın silahlı yaralama ve öldürme fiilinde bulunan saldırganın, olay sonrası özel güvenliğin görev alanı içerisinde bulunan Adalet Sarayı Halk Otoparkı içerisine saklandığını vurgulanan açıklamada, saldırganı fark eden özel güvenlik görevlilerinin bu kişiyi silahı ile birlikte yakalayarak polise teslim ettikleri ifade edildi.


Açıklamada, olayda özel güvenlik personelinin yetki çerçevesinde görevini yerine getirdiğinin altı çizildi.


(BB)