Antalya'nın Gazipaşa İlçesi'nde Tüketici Sorunları İlçe Hakem Heyeti Başkanlığı'na 23 Ocak 2012 tarihinde başvuran Semra Gürbüz, 2008 yılından bugüne kadar Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş’nin faturasına yansıttığı 'Kaçak Kullanım Bedeli'nin kendisine iade edilmesini istedi. Hakem Heyeti Başkanlığı, şikayet üzerine yaptığı araştırma sonucu şu kararı verdi:

"Tüketicinin talebinin kabulüne, 'Kayıp Kaçak Bedeli' adı altında haksız olarak alınan 8.04 liranın AKEDAŞ tarafından tüketicinin bir sonraki borcundan mahsup edilmesine, itirazı kabil olmak üzere oy birliği ile karar verildi."

KAYMAKAM PAMUK: TÜM ŞİKAYETLERİ TİTİZLİKLE İNCELİYORUZ

Gazipaşa Tüketici Sorunları İlçe Hakem Heyeti Başkanlığı görevini yürüten İlçe Kaymakamı Muhittin Pamuk, haksızlığa uğradığını iddia eden tüketicilerin kendilerine verdiği tüm dilekçelerin titizlikle incelendiğini belirtti. Dilekçenin konusuna göre ilgili yasa maddelerine bakarak karar verdiklerini belirten Kaymakam Pamuk, şunları söyledi:

"Verdiğimiz kararların kanuna uygun olması gerekir. Bu konuda titiz bir çalışma yapıyoruz. Tabii ki bizim aldığımız kararların cezai bir uygulaması yok. İtiraz yolu ise açık. Bizler bu kararları alıp ilgili kuruma gönderiyoruz. Karara uymak istemeyenler, tüketici mahkemelerine dava açabiliyor. Çıkan yasa ve basında yer alan haberlerden sonra Hakem Heyeti'ne AKEDAŞ'ın tahsil ettiği kaçak kayıp bedelinin geri ödenmesine ilişkin dilekçeler oldukça arttı. Bizler de gereğini yapıyoruz."

EK(SU/COŞ)