Olay saat 15.30 sıralarında Portakal Çiçeği Bulvarı üzerinde bulunan Mustafa Nezih İyibaş Apartmanı'nın 4'üncü katında meydana geldi. Fevzi İnner ile ilk evliliğinden olan oğlu Muammer İnner arasında elektrikli soba yüzünden tartışma çıktı. Oğul Muammer İnner, mutfaktan aldığı ekmek bıçağı ile sobayı çok ve gereksiz yere kullandığı için kendisini uyardığı için tartıştığı babası Fevzi İnner'in boğazını kesti.

Olaydan sonra 112'i arayarak babasının kalp krizi geçirdiğini söyleyen Muammer İnner, eve gelen sağlık ekiplerine, "Babama bir şey oldu, bir bakın" diyerek içeri aldı. Eve giren sağlık ekipleri kanlar içinde gördükleri Fevzi İnner'in hayatını kaybettiğini anlayınca evi terk ederek polise haber verdi. Polisler gelinceye kadar babasının cesedi başından ayrılmayan Muammer İnner, "Ya ben donacaktım, ya da o ölecekti" dedi. Gözaltına alınan Muammer İnner, sorgulanmak üzere polis merkezine götürüldü.

Almanya'da işçi olarak çalıştıktan sonra 20 yıl önce Antalya'ya yerleşen Fevzi İnner'in ilk evliliğinden bir oğlu, Fevziye İnner ile olan evliliğinden ise 3 kızı bulunduğu, cinayet sırasında eşi Fevziye İnner'in ilaç yazdırmak için sağlık ocağına gittiği belirtildi. Yaklaşık 1 yıldır işsiz olan ve babasından para alamadığı için sürekli olarak tartıştığı belirtilen Muammer İnner polis merkezine götürüldüğü sırada, cinayeti öğrenen anne Fevziye İnner ve kızı Hülya İnner, olay yerine gelerek gözyaşı döktü.