İstanbul genelinde yoğun kar yağışı ve soğuk hava etkisini sürdüyor. Günlerdir eksi derecelerde seyreden hava sıcaklığının üzerine Gaziosmanpaşa'da elektrik ve su kesintilerinin olması vatandaşa zor anlar yaşattı. Esentepe, Yenidoğan ve Yıldıztabya Mahallelerinin bazı bölümlerinde elektrik verilememesine rağmen sokak aydınlatma lambalarının yandığı görüldü. Soğuk havada kombileri çalışmadığı için evini ısıtamayanlar elektrik kesintileri nedeniyle yetkililere sitem etti. Vatandaşlar, elektrik kesintisi nedeniyle aradıkları kurumlarda, karşılarında muhattap bulamadıklarını ya da telefonların meşgul olduğunu iddia ettiler. Evlerinde çok üşüdüklerini, battaniye altında ısınmaya çalıştıklarını, birçok elektronik eşyalarının ise bozulduğunu belirttiler.

SOLUNUM CİHAZI BATARYAYA BAĞLI

Yıldıztabya Söğütlü Sokak'da yaşayan Aykan Kanaycı, elektrik olmadığı için yorgan altında ısınmaya çalıştıklarını söyledi. Kanaycı, "Evin küçük odasını kullanıyoruz. Ben kalp hastasıyım, eşim kanser hastası. Bu soğuk havada donuyoruz" dedi. 

Aynı sokakta yaşayan ve akciğer kanseri olduğunu belirten Mahir Eker, solunum rahatsızlığı nedeniyle elektrikle çalışan solunum cihazına bağlı olarak yaşıyor. Eker'in bağlı olduğu cihazların yedek bataryayla çalıştığı, bataryadaki enerjinin bittiğinde solunum cihazının çalımayacağı kaydedildi. Eker, durumuna şükrederken, "Bizden daha beter durumda olanlar var. Ben yine iyi durumdayım" dedi.

BİR YAŞINDAKİ EREN HASTA OLDU

Esentepe Mahallesi Uzun Sokak'ta yaşayanlar, evlerinin çok soğuk olduğunu, sobalı evleri olan komşularına misafirliğe gittiklerini söylediler. Yenidoğan Mahallesi Ordu Caddesinde yaşayan Fikriye Rodoplu 2 gündür yaşanan elektrik ve su kesintisi nedeniyle bir yaşındaki torunu Eren'in hastalandığını belirtti. Oğlunun defalarca elektirk ve su idaresi yetkililerini aradığını belirten Rodoplu, "Telefonlara cevap veren yok" diye konuştu.

SİTEDE ARIZA DUYURUSU YOK

BEDAŞ'ın internet sitesinde yer alan duyuru da Gaziosmanpaşa'da Yeni Mahalle, Sarıgöl, Kazım Karabekir Mahallelerinde ve Ordu Caddesi'nde elektrik kesintileri olduğu belirtilirken, Yenidoğan, Esentepe ve Yıldıztabya Mahallelerindeki elektrik kesintileri ile ilgili duyuru yer almıyor.


GÖ (TT) (FOTOĞRAF)