Şanlıurfa Valilik binasının yıkılmasının ardından boşalan alana meydan yapılması kararlaştırıldı. Valilik ve etrafındaki bazı kurumlara ait binalar yıkılırken, aynı alanda bulunan 6 Nolu Sağlık Ocağı ise Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından kültürel varlık olarak kabul edildi ve yıkılmasına izin verilmedi. Meydan projesinin ortasında kalan ve mahalledeki 30 bin kişiye hizmet veren sağlık ocağı, hafriyat ve ulaşım sorunu nedeniyle hizmet veremeyecek duruma geldi.

ELEKTRİK VE SU KESİLDİ

Son olarak, bu sabah sağlık ocağına gelen görevliler, elektrik ve suların kesildiğini fark etti. Projeyi yürüten firma yetkililerinin, çalışma kapsamında güvenlik gerekçesiyle bu kararı aldıklarını söylemesi üzerine Şanlıurfa Tabip Odası üyeleri, sağlık ocağı önünde eylem düzenledi.

MESLEKTAŞLARIMIZ GÖREVİNİ YAPAMIYOR

Şanlıurfa Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Suat Erkoç, mahallede yaşayan 30 bin kişiye hizmet veren sağlık ocağının, işlevsiz hale getirilmesine tepki göstererek, "Sağlık ocağının çalışması bu şekilde engelleniyor. Daha önce de sağlık ocağının kapısının önü hafriyat dökülerek kapatılmıştı. Bugün ise elektrik ve suları kesildi. İnsanlar sağlık ocağından yararlanamadığı gibi buradaki meslektaşlarımız da görevlerini yapamıyor. Elektrik olmadığı için sistem çalışmıyor, vatandaşlarımız mağdur oluyor. Bu sorunun bir an önce çözülmesini istiyoruz" dedi.

Projeyi yürüten firma yetkilileri ise konuya ilişkin açıklama yapmadı.



ÖP (HK/AK)