Katip Kasım Mahallesi Katip Kasım Cami Sokağının büyük bir bölümüne esnafın iddiasına göre, alt yapı çalışmaları nedeniyle yaklaşık 3 gündür elektrik verilemiyor. Elektrik kesintileri nedeniyle iş yerlerinin kamera ve alarmları çalışmayan esnaf, olası hırsızlık olaylarına karşı sabaha kadar nöbet tutmak zorunda kalıyor. Gece yarısı işyerlerinde nöbet tutan esnaf durumdan şikayetçi olurken, soğuktan korunmak için de ateş yakıp ısınmaya çalışıyor. Bazı işyeri sahipleri ise aydınlatma amacıyla kullanılan ve halk arasında 'lüks' olarak nitelendirilen piknik tüpü üzerinde çay demliyor.

"BİZ ESNAFIZ VE MAĞDURUZ"

Elektrik kesintilerinin devam etmesi halinde eylem yapacaklarını belirten iş yeri sahibi Şemsettin Acet, “3 gündür elektriğimiz yok. Biz esnafız ve mağduruz. Bir günlük elektriğimizi geç ödesek hemen elektriklerimiz kesiliyor. Kaç gündür yetkilileri arıyoruz; ama kimseyi bulamıyoruz. 3 gündür oyalıyorlar bizi. En sonunda eylem yapacağız. Yoksa elektrikler gelmeyecek. Burada 50’den fazla esnaf var. Kameralarımız çalışmadığından dolayı iş yerlerimizi bırakıp gidemiyoruz. Gece de burada kalmak zorundayız. Sokak lambaları bizim hatlarımızdan bağımsız olduğu için onlar yanıyor; fakat bizim iş yerlerimizin elektriği yok" diye konuştu.

"NE DÜKKANIMI KAPATABİLİYORUM, NE DE BURADAN GİDEBİLİYORUZ"

Elektriği olan diğer sokaklardaki iş yerlerinden kablo çekerek gündüz satış yaptıklarını söyleyen Mehmet Nedim Naz ise, “Cumartesi günü saat 18.00’dan beri elektriklerimiz kesik. Ne dükkanımı kapatabiliyorum, ne de buradan gidebiliyoruz. Soğuk da beklerken üşüyoruz. İçeride 150 Bin Liralık mal var. Kameralarımız çalışmıyor. Burada olası bir hırsızlık olayına karşı mecburen bekliyoruz. Kameralarımız ve alarmlarımız çalışsa evimize gideriz. Yetkilileri arıyoruz bize saha görevlilerinin sorunu çözmek için çalıştığını söylüyorlar. Ben her ay düzenli olarak elektrik faturamı ödüyorum. Bir gün geç kalsam elektriği kesip, açma kapama parası alıyorlar. Bu dolandırıcılık" şeklinde konuştu.

İY (ET)