Karatay İlçesi Doğuş Mahallesi Alaaddin Kap Caddesi'nde yeni yapılan bir sitede evini teslim alanlara toplam 3 milyon 937 bin 721 lira elektrik faturası geldiğini belirten ev sahiplerinden Ümüt Yumrutaş, müteahhit firma tarafından binaya elektrik verilmesi için para yatırıldığını ve ev sahiplerinin adlarına MEDAŞ'ta birer dosya açıldığından elektriği kullanmaya başladıklarını belirtti. Kısa bir süre sonra kaçak elektrik kulanıldığı iddiasıyla adlarına fatura düzenlendiğini ve elektriklerinin kesildiğini  ifade eden Yumurtaş, sitedeki bazı ev sahiplerinin olayla ilgili hukuku süreç başlattığını söyledi. 

Ev sahiplerinden Ali Can'ın avukatı Önder Özer, ''Sitede bulunan bütün kat maliklerine aynı kilovat elektrik kullanmış gibi ceza yazılmış ve herkesten 3 milyondan fazla parayı yatırmaları istenmiştir. Müvekkilim adına belirtilen rakamda borcu olmadığının tespiti ve kesilen elektriğinin açılması için Tüketici Mahkemesi'ne MEDAŞ hakkında dava açtık. Mahkeme davanın açıldığı gün elektriğin açılmasına karar vererek dosyayı incelemeye aldı. Apartmanda evi olan ve henüz oturmamış abonelere bile bu cezalar kesilerek faturalar çıkarılmış'' dedi.

3 MİLYON 936 BİN LİRALIK BORÇ YANLIŞ YAZILMIŞ

MEDAŞ yetkilileri ise faturadaki eski borç ve gecikme zammı olarak belirtilen 3 milyon 936 bin liralık bedelin sistemden kaynaklanan bir hatadan dolayı yanlış yazıldığını belirterek, şunları söyledi:

 "Apartmanda oturan 17 ev sahibine sözleşmesiz elektrik kullandıkları için zabıt tutulmuştur. Ev sahiplerine EPDK'nın 13/a bendinde yer alan maddesine göre hiç ölçülmeden veya yasal şekilde tesis edilmiş sayaçtan geçirilmeden mevzuata aykırı bir şekilde elektrik tükettikleri için işlem yapılmıştır. Buna göre de her ev sahibine kullandıkları elektrik bedeli eskiye dönük 90 gün olarak hesap edilmiş ve bin 721 TL borç çıkarılmıştır. Faturada yer alan eski borç ve gecikme zammı harcı olarak belirtilen 3 milyon 936 bin liralık bedel de sistemde yaşanan bir hata nedeniyle faturaya yansımıştır. Ev sahiplerinin sadece sözleşmesiz elektrik kullandıkları için bin 721 TL borcu bulunmaktadır. Bu borç ödendiği taktirde elektrikleri açılacak ve abonelikleri yapılacaktır"