Olay, Muradiye Beldesi İnönü Mahallesi Hürriyet Sokak numara 25’te bugün saat 11.00 sıralarında meydana geldi. Muradiye Belediyesi’nde çalışan işçiler 32 yaşındaki Yılmaz Yavuz ile 33 yaşındaki Ahmet Yorulmaz, özellikle rüzgarlı günlerde elektrik tellerine temas edip elektriklerin kesilmesine neden olan ağaçların uzun dallarını kesmek üzere Hürriyet Sokak’a gitti. Çalışma yapmadan önce TEDAŞ’ı arayan iki işçi elektriklerin kesilmesini istedi ve beklemeye başladı. Bu sırada, işçi olarak çalıştığı belediyeden bir süre önce emekli olan Kamil Gündoğan, iki işçinin yanına gelip yardım etmeye başladı. İddiaya göre, Gündoğan, acele edip, merdivenli aracın sepetindeki işçilerin yanına çıktı ve motorlu testereyi çalıştırıp uzun dalları kesmeye başladı. Bir süre dalları kesen Gündoğan, bir anlık dalgınlığı nedeniyle elektrik tellerine temas etti ve akıma kapılıp düştü. Merdivenin ucundaki sepette bulunan diğer iki işçi de akıma kapılıp yaralandı.

Çevredekiler ihbarı üzerine gelen ambulansa konulan üç yaralı, Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılıp tedaviye alındı. Yaralılardan Kamil Gündoğan’ın durumunun ağır olduğu belirtildi.

BELEDİYE BAŞKANI HASTANEYE GELDİ

Olayı öğrenen Muradiye Belediye Başkanı CHP’li Erdinç Yavaşlı, hastaneye gelip işçilerin sağlık durumuyla ilgili bilgi aldı. Başkan Yavaşlı, "Özellikle rüzgarlı havalarda ağaçların uzayan dalları elektrik tellerine temas edip sık sık kesintilerine neden oluyor. Normalde bu işi TEDAŞ’ın yapması gerekiyor. İşçiler TEDAŞ’a elektriğin kesilmesi için bilgi vermişler. Fakat acele davranıp kazaya neden olmuşlar. Can kaybı olmaması tek tesellimiz" dedi.



MHÖ(İÖ/CK)