Olay, dün saat 23.30 sıralarında Maltepe iskelesinde meydana geldi. Sedat Akçilad ile arkadaşı Barış Balık Maltepe sahilinde bir süre gezdikten sonra Maltepe iskelesine geldiler. Denizde yüzmek istediğini söyleyen Akçilad, arkadaşının itirazlarına rağmen üzerinde elbiseyle suya girdi. Bir süre yüzen Akçilad, daha sonra iskelede kendisini bekleyen Barış Balık’la konuşmaya başladı. İki arkadaş konuşurken, Akçilad birden gözden kayboldu. Arkadaşının kendisine şaka yaptığını zannederek bir süre Sedat Akçilad’a seslenen Barış Balık, cevap alamayınca polisi arayarak durumu bildirdi.


Olay yerine gelen sahil güvenlik ekipleri, tüm aramalara rağmen Sedat Akçilad bulunamayınca arama çalışmalarına sabah saatlerinde devam edilmesi kararlaştırıldı. Bu sabah erken saatlerde tekrar Maltepe iskelesine gelen sahil güvenlik ekiplerine bağlı dalgıçların yaptığı arama sonucu Sedat Akçilad’ın cansız bedenine ulaşıldı.


Tekneyle karaya çıkarılan Akçilad’ın cesedi, yapılan incelemenin ardından Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.


MD (MK) (FOTOĞRAF)