Elazığ’da TÜMSİAD, inşaat sektörünün durum, imkan, fırsat, dezavantajlar, problem ve ihtiyaçlar ile çözüm önerilerinin görüşülmesi için toplantı düzenledi. Toplantıya Ak Parti Elazığ milletvekilleri Zülfü Demirbağ, Şuay Alpay, Sermin Balık ile işadamları, il müdürleri oda başkanları ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

GAZETECİLERİ ÇIKARTTI

Toplantının son bölümünde konuşmak için kürsüye gelen Vali Muammer Erol, Milletvekili Şuay Alpay'ın toplantının formatından bahsettiğini belirtterek, kendisinin de düzeltme yapacağını söyledi. Erol, şöyle dedi:

"O da şunu söyleyeyim ilk başladığımızda bu işin adı bir çalışma toplantısıydı. Çalışma toplantısının biraz daha caiz bulunması adına, işte kahvaltı da yapalım ısındırırız milleti dedik, ama toplantının çalışma kısmının öyle anlaşılıyor ki mutlaka yenilen içilen mekandan ayrı olması lazım. Yoksa en az bir saat yarım saat böyle bedavaya gidiyor. Artı çalışma toplantısı dediğimizde mutlaka bir takım eksik yanlış hataları öncelikle kendi içinde değerlendirerek çözüm yolu aramamız gerekiyor. Öyle olunca da ben hemen düzeltmeye şöyle başlayayım. Şu kameraları ve fotoğraf makinelerini lütfen bunun adı çalışma toplantısıysa çıkaralım. Madde bir, hadi bakalım. Bunu bitirelim. Çünkü daha sonra bu kameraları eline alıp da okuyan yazan arkadaşlar içerisinden herhangi bir yeri cımbızla çekip bütün çalışmaları tepe taklak edebiliyorlar. Ona da fırsat vermek istemiyorum."

Vali Erol'un bu sözleri salonda bulunan bazı kişiler tarafından alkışlarla desteklendi. Bunun üzerine gazeteciler salondan çıktı.

FIRAT HAVZASI GAZETECİLER CEMİYETİNDEN KINAMA

Elazığ Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Köse, yönetim kurulu üyeleriyle toplantı yaparak, Vali Erol'un tutumunu kınadı. Köse, "TÜMSİAD Elazığ Şubesi tarafından düzenlenen ve ilimiz protokol üyeleri, STK ve yerel yönetim temsilcilerinin katıldıkları bir toplantıya, davet edilen medya mensupları, programın son bölümünde, salondan çıkartılmışlardır. Toplantıdan önce, medya mensuplarına, toplantının bir bölümünün basına kapalı olduğu, ya da sayın valinin konuşmasının kayıt altına alınmayacağı hususunda bir bilgilendirilme yapılmamıştır. Söz konusu toplantıda, sayın Vali Erol, gazetecilerin toplantıları zaman zaman tepe taklak ettiklerini iddia ederek, halkın haber alma hakkı için mesleklerini icra eden meslektaşlarımızı söz konusu toplantıdan çıkartmıştır. Cemiyet olarak bundan önce basına açık hangi toplantının gazeteciler tarafından 'tepe taklak' edildiğini merak etmekteyiz?

Ayrıca gazeteciler, salondan çıkartılırken, basını davet eden ev sahiplerinin, basın ile sürekli iyi ilişkiler içerisinde olan STK temsilcileri ile daire müdürlerinin bu olayı alkışlamasına da bir anlam vermek mümkün değildir. Sayın valinin bu tutumu basın camiasını üzmüştür" dedi.