Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde kadın doğum uzmanı olarak görev yapan ve 28 Mart'ta ortadan kaybolan Doç. Dr. Bilgin Gürateş, elleri- ayakları bağlanıp, boynuna ip geçirilip, kasığından vurularak öldürülmüş halde toprağa gömülü bulundu. Olayla ilgili polisin yaptığı çalışmada gözaltına alınan 7 kişiden Recai Yıdızhan 'adam öldürme', oğlu Gökhan Yıldızhan, Semih Avcı, Abdulkadir Avcı ve Öner Yıldız, 'cinayete teşebüs' ve 'cinayete yardım' iddiasıyla tutuklandı.

EMNİYET MÜDÜRÜ YAZILI AÇIKLAMA YAPTI

Elazığ Eniyet Müdürü Ayhan Buran bugün olayla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Doç. Dr. Bilgin Gürateş'in, 28 Mart günü Şehit Mehmet Ali Çakır Polis Merkezi'ne kayıp olarak bildirildiğini belirtti. Buran, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Doç.Dr. Bilgin Gürateş ile ilgili yapılan soruşturma neticesinde, 27.03.2012 günü, ilimiz Gazi Caddesi üzerinde bulunan Elliler Çarşısı İşhanı'nda silahla vurulmak sureti ile öldürüldükten sonra, cesedinin tahta dolaba konularak 28.03.2012 günü saat 09.00 sıralarında bahse konu adresten çıkartılmıştır. Minibüs ile Gümüşkavak Mahallesi'ne götürülerek bir müddet bekletildikten sonra 28.03.2012 günü gece 22.30 sularında yine aynı mahalle civarında bulunan Erpinik Dağı'na gömüldüğü anlaşılmış, maktülün cesedi 03.04.2012 günü saat 01.30 sıralarında Cumhuriyet Savcısı ve Adli Tıp Doktoru nezaretinde gömüldüğü yerden çıkartılmıştır."

Emniyet Müdürü Ayhan Buran, olay faili ve yardım eden toplam 7 şahsın, olayda kullanılan suç aleti tabanca ve şarjöre basılı 9 dolu fişek ile yakalandıklarını, adli mercilere sevk edilen şahıslardan 5'nin tutuklandığını kaydetti.



ŞG(GG/COŞ)FOTOĞRAFLI