Elazığ merkez ve çevresinde dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, bugün sabah saatlerinde de etkili oldu. Merkezde 20 santimmetreyi geçen kar kalınlığı, yüksek kesimlerde 1 metreyi aştı.

Dün başlayan kar yağışı nedeniyle onlarca köy yolu kapanırken, özel idare ve karayolları kar temizleme ekipleri, yoğun yağış nedeniyle kar temizleme çalışmalarına başlayamadı. Yetkililer, kar yağışının durmasından sonra kapalı köy yollarının tespitine başlayacaklarını belirterek, şu anda sadece yolda kalan sürücüleri kurtarmaya çalıştıklarını söyledi.

Elazığ Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgilere göre, kar yağışının yarına kadar devam edeceği, yarın kar yağışının hafif şekilde devam edeceği öğrenildi. Pazar günü havanın parçalı bulutlu geçeceği bilgisini veren meteoroloji yetkilileri, Pazar ve Pazartesi günü hava sıcaklığının gece sıfırın altında 10 dereceye kadar düşeceğini kaydetti. Yarın geceden itibaren batıdan yüksek kuvvetli rüzgar beklendiğini açıklayan yetkililer, kuvvetli rüzgarın tipiye yol açacağına dikkat çekerek, vatandaşların ve sürücülere uyarıda bulundu.