İcadiye Şehitliği'ne sabah erken saatlerinden itibaren akın eden şehit yakınları, şehit mezarları karanfillerle donattı. Şehitleri ile bayramlaşan yakınları daha sonra da şehit yakınlarının ruhlarına dualar okudu. Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde 30 Haziran 2011 tarihinde mayın patlaması sonucu şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Metin Koza'nın kuzeni Fethi Ahmet Deniz, Türkiye'nin bir kosa sürüklendiğini belirterek, şöyle dedi:

"Aziz mübarek bir günde ülkemizin içinde bulunmuş olduğu bu kaotik durumdan inşallah Allah kurtarır. Terör kendi başına hareket eden bir olgu değil. Devletin buna son derece titiz bir takım tedbirler alması gerekir. Zaman zaman hep konuştuğumuz şeyler bütün yetkililerin de, anaların da, evlatların da sıkıntıları ve acılarında hep söylediği şey bu; Devlet ne yapıyor? diye. Biz de buradan soruyoruz devlet ne yapıyor hakikaten ne yapıyor yada hükümet ne yapıyor? Gördüğümüz kadarıyla terörün kapanacağı veya bu haliyle biteceği yok. İçimiz yine sızlıyor. Her geçen gün yeni şehitler veriyoruz ve her yeni şehitle bizim içimiz bir daha parçalanıyor. Şehitlik statüsü değiştirildi, içimiz yaralanıyor. Bu statü değiştirilirken neye göre yapıldı o da bilinmiyor ama şehit anaları ve babaları, şehit yakınlarının hiç bir tanesi ayağa kalkmıyor. Fakat ne hikmetse şehitlik kavramını hükümet bir yasayla daha da farklılaştırdı. Bu da bizi üzüyor."

Şehit Piyade Uzman Çavuş Metin Koza’nın 8 yaşındaki kuzeni Nisanur Deniz de halasının oğlunu ziyarete geldiğini belirterek, "Halamın oğlu burada yatıyor, onu ziyarete geldim. Dua ettim. Üzülüyorum ama cennete gittiği için üzülmüyorum" diyerek, minik ellerini açarak dua etti.

Mardin Nusaybin İlçesi'nde 26 Şubat 2012 günü İpek Yolu'na, PKK'lı teröristlerin yerleştirdiği bombanın etkisiz hale getirilmesi sırasında infilak etmesi sonucu 35 yaşında şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Coşkun Göl'ün amcası Mehmet Göl de, bayram arifesinde ziyaret ettiği yeğeninin mezarı başında, "Ne yapalım yeğenim şehit tabi ki vatanımız sağ olsun. Yapanların Allah belasını versin, kanı yerde kalmasın. Yazık oldu. Yeğenimizle gurur duyardık biz. Suçu neydi? Bu genceciklerin suçu ne? Bunlar ne yaptı ki? Ne yapalım?" diye konuştu. 

Erzincan'ın Kemah İlçesi'ne bağlı 11 Ağustos 2008 günü Sarıyazı Köyü yol ayırımına PKK'lı teröristler tarafından döşenen uzaktan kumandalı mayının patlatılması sonucu şehit 9 askerden Uzman Jandarma Çavuş Gökhan Kuvat'ın annesi Hacer Kuvat, oğlunun mezarı başında Kuran-ı Kerim okurken, 17 Mayıs 2012 tarihinde Hatay'ın Dörtyol İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin roketatarlı saldırısında şehit olan Jandarma Üsteğmen Aytaç Kaya'nın yakınları da şehidin mezarına karanfiller bırakarak dua etti.



GY(GG/İD)