Memur-Sen Elazığ Temsilcisi Murat Ergen, basın toplantısı yaparken isim vermeden Sağlık Müdürü Mübin Çetin'e sert eleştirilerde bulunup, Elazığ'daki bazı kurumlara müdür olarak atanan yabancı bürokratların, bünyelerinde çalıştırdığı Elazığlılar'a hakaret ettiğini ileri sürdü. Elazığ'a torpil ile gelen bürokratların kente zarar verdiğini belirten Ergen, şöyle dedi:

"Hepimiz bu memleketin evladıyız. Birçok bürokratımız elbette gelecek burada görev yapacak veya hemşerilerimiz de gidip başka illerde görev yapacak. Biz buna karşı değiliz ama hem Başbakanımız, hem de hükümetimizin çeşitli bakanlarının, 'Hemşeri bürokrat' atanmaması ve kendi iline bürokrat atanmaması yönünde aldığı kararlar hakikaten ülkemize zarar veriyor, ilimize zarar veriyor. Ne yazık ki bununla ilgili bir açıklama da sayın valimizden gelmişti. 'Hemşeri bürokrat istemiyoruz' demişti sayın valimiz. Şimdi, 'hemşeri bürokrat' istemiyoruz diyenlere birkaç sözümüz olacak. Biz de sırtını beyefendilere dayamış bürokratlar istemiyoruz. Sırtını yüksek dağlara dayayıp yan gelip yatan bürokrat da istemiyoruz. 'Benim torpilim yüksek makamlardan, beni kimse buradan oynatamaz' diyen bürokrat da istemiyoruz."

"YABANCI BÜROKRATLAR, GAKKOŞUMUZ'A TEPEDEN BAKIYOR"

İsim vermeden Sağlık Müdürü Dr. Mübin Çetin'in emrinde çalışan personele küfür ettiğini iddia eden Ergen, şunları söyledi:

"Küfürbaz bürokrat hiç istemiyoruz. Ne yazık ki, küfürbaz bürokratlar üremeye başladı ilimizde. Kendi personeline, emri altında çalışan insanlara tahakküm etmeye çalışan, mobbing uygulayan, küfreden bürokratlarla karşı karşıya kalmaya başladık. Personeline küfreden, alaycı üsluplarla yaklaşan ve bizim Gakgoşumuz'a tepeden bakan bürokrat hiç istemiyoruz. Sağlık İl Müdürlüğü, ilimizde hiç bu kadar kötü yönetilmemişti. Buna rağmen insanlara küfrederek, aşağılayarak, alaycı tavırlarla yaklaşarak çeşitli davranışlarda bulunması da hakikaten üzüntü verici. Şu ifade ne kadar acı biliyor musunuz? 'Elazığ’da müdürlük yapacak kapasitede adam olsaydı, beni buraya göndermezlerdi' diyen bir Sağlık Müdürü’ne sahibiz. Bu ilimiz için bir hakarettir. Biz bunu kabul etmiyoruz. Yabancı bürokratlar bir de şöyle bir handikap içerisindeler genel anlamda; İşte 'Elazığ’a gelmemizde Elazığlı vekillerin etkisi olmadığı gibi gitmemizde de Elazığlı vekillerin etkisi olamaz. Bizi buradan kimse alamaz. Biz buranın gerçek sahibiyiz' gibi bir anlayışla çalışan bürokrat arkadaşlarımız da var. Biz buna da karşıyız."

Ergen, tüm siyasi parti liderlerine çağrıda bulunarak, yabancı milletvekili, bürokrat, siyasi parti il başkanı, yabancı belediye başkanı istemedikleri mesajını vererek, "Sonra 'Seçimde niye böyle oldu?' diye şaşırmasınlar" dedi.

Elazığ Valiliği otoparkına sivil araçların pak etmemesi için örülen duvarı da eleştiren Ergen, Elazığ Belediye'si bünyesinde müteahhitlere bağlı olarak çalışan sözleşmeli işçilerin maaşlarının geç ödendiğini söyledi. Ergen, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu'nu eleştirip, "Allah senden şu caddelere diktiğin çiçek için, 'Niye dikmedin?' diye sormaz ama püremanet (sözleşmeli) arkadaşımızın maaşını 'neden 3 ay geciktirdin' diye vallahi soracak, billahi soracak sayın başkan. Allah senden niye yeni bulvar açmadın diye sormaz ama püremanet arkadaşımın evinde ekmek yoksa, kirasını ödeyemiyorsa, bunun hesabını vermek ağır olur değerli başkan. Bu nedenle püremanetlerin maaşlarının hadisi şerifte belirtildiği üzere, alınlarının teri kurumadan verilmesini sayın başkandan talep ediyorum" dedi.