Aile ve Sosyal Politikalar Elazığ İl Müdürlüğü ve ilgili sivil toplum kuruluşları, Dünya Engelliler Günü'nü düzenledikleri yürüyüşle kutladı. Öğretmenevi önünde başlayan yürüyüşe daire müdürleriyle katılan Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, engellilerin engellerini ortadan kaldırmak için kendilerini önemli görevlerin düştüğünü belirterek, şöyle dedi:

"Engelli kardeşlerimizin engellerini kaldırmak için önemli vazifelerimiz var toplum olarak. Başta belediye başkanı olarak benim, arkadaşlarım ve bütün toplumun Elazığ’da, ülkemizde ve dünyada yaşayan bütün insanların, bir takım vazifeleri var. O vazifeleri de yerine getirmemiz gerekiyor. Özellikle engelli kardeşlerimize yardım konusunda, yani onların herhangi bir yardıma ihtiyaçları yok. Sadece ilgi ve alakaya ihtiyaçları var. Bu ihtiyaçları için de toplumun çok duyarlı olması gerekiyor. Ben bütün hemşerilerimizi bu konuyla ilgili duyarlı olmaya davet ediyorum."

Elazığlı tiyatro ve sinema sanatçısı Abdullah Şekeroğlu ise, bütün dünyadaki engelliler için burada bulunduğunu anlatırken, "Tabii herkes kendi engellisine sahip çıkar, biz de üzerimize düştüğü kadar memleketimizin engellilerine sahip çıkmak zorundayız. O yüzden bir sanatçı olarak onlara her zaman desteğin gerektiğini, bugünün nasıl, yarının nasıl olacağını önceden kestiremediğimiz için, onların bütün sancılarını paylaştığımı söylemek istiyorum. Onların bu güzel gününe katılmak benim için gurur verici. Hepsini gönülden kutluyor ve yaşamaya devam diyorum. Artı Elazığlı vatandaşlarıma engel yok diyorum" diye konuştu.

Öğretmenevi önünde başlayan ve Devlet Koru Binası önünde sona eren mehter takımı eşliğindeki yürüyüşün ardından panel düzelendi.