Aileleriyle birlikte belediye binası girişindeki merdivenlere oturan protestocular, kendilerine haksızlık yapıldığını söyledi. Minibüsçülerden Ali Kaldı, sorunlarını anlatmak için iki gündür Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ile görüşmek istediklerini ancak, yetkililerin, başkanın belediyeden çıktığını söylediklerini kaydederek şöyle dedi:

"Köyümüzün girişinde TOKİ'nin yaptığı binalar var. Yerleşim alanına girdi ve bundan dolayı biz buranın taşımacılığını üstlendik. Buradaki vatandaşlarımızın taşımacılığını yıllarca yaptık ama, şimdi belediye encümeni kararıyla orayı Çayda Çıra Mahallesi yapıp başka bir minibüs hattına vermek istiyorlar. Burada minibüsçüleri karşı karşıya getiriyorlar. Şu an Şahinkaya'yı ikiye bölmek istiyorlar. Şahinkaya'nın 3 yıl öncesinden bir başvurusu var belediye encümenine. Şahinkaya mahalle olsun. 1200'e yakın seçmenimiz var. 3 yılda Şahinkaya'yı mahalle yapmayan belediye başkanımız, 3 günde Çayda Çıra Mahallesi'ni doğurdu. Köyümüz insanı burada mağdurdur. 18 köy minibüsçüsünün tek geçim kaynağı minibüsçülüktür. Yarın oraya başka bir hattın gelmesi demek ekmeklerinin elinden alınması demektir."

'HİÇBİR PARTİYE OY VERMEYECEĞİZ'

Köy sakinlerinden Cafer Nar da, belediyenin sorunlarına duyarsız kaldığını ileri sürerek şöyle konuştu:

"Köy halkı karar almış bulunmaktadır. Hiçbir partiye oy vermeyeceğiz, seçime gitmeyeceğiz. Madem ki onlar bizi insan olarak görmüyor, biz de onları görmeyeceğiz. Bizi oy deposu olarak görmesinler. Biz vergimizi verip sorumluluklarımızı yerine getiriyorsak, onlar da bize karşı olan görevlerini yerine getirmek zorundalar. Bizim burada amacımız hiçbir kurumu rencide etmek değil. Biz sadece haklarımızı arıyoruz. Bizim sesimize gelip cevap versinler. Haksızsak geçip yerimize oturalım."

Belediye önünde slogan ve alkışlı eylem yapan köylüler, bir süre sonra eylemlerine son verdi. Köylüler, yarında protestolarını valilik önünde sürdüreceklerini söyledi.



GY(GG/COŞ)