Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde görevli kadın doğum uzmanı Doç. Dr. Bilgin Gürateş, dün saat 21.00'de girmesi gereken bir ameliyata girmeyince aranmaya başlandı. Hastanedeki doktorların telefonla aradığı Doç. Dr. Gürateş'e ulaşılamayınca, yakınlarına haber verildi. Bekar olan Doç. Dr. Bilgin Gürateş’in yalnız yaşadığı evine gidip, uzun süre kapıyı çalan yakınları, kapıların açılmaması üzerine bu kez polise başvurdu.

Polis, yakınlarıyla birlikte girdiği Doç. Dr. Gürateş'in evinde, herhangi bir ipucuna ulaşmayınca, evinin çevresindeki bir işyelerinin güvenlik kamerasını incelemeye aldı. İncelemede Doç. Dr. Gürateş'ın özel otomobilinin, bugün saat 10.30'da beyaz montlu bir kişi tarafından evinin önüne getirilip bırakıldığı belirledi. Otomobili bırakan kişi, daha sonra kendisini bekleyen bir başka otomobille Doç. Dr. Gürateş'ın evinin önünden ayrılıyor.

Polis, güvenlik kamerasına yansıyan otomobili bırakan kişinin kimliğini belirlemeye, bir yandan da Doç. Dr. Gürateş'in izini bulmaya çalışıyor. Polis, Doç. Dr. Gürateş'in kaçırılmış olabileceği ihtimali üzerinde de duruyor.