CHP merkez ilçe teşkilatında geçen haftadan bu yana 12 asil, 12 de yedek olmak üzere 24 üye istifa etti. Daha sonra il yönetim kurulundan da 7 kişi istifa etti. İstifalara nedeniyle hem merkez ilçe hem de il yönetimi düştü. İstifalarla düşen CHP il yönetiminin başkanı Ünsal Karatepe, 5 aydan beri yönetim kurulu arkadaşlarıyla birlikte görevlerinin başında olduklarını belirterek,"Merkez ilçe yönetimimiz bundan bir hafta önce il yönetimine gelerek ilçe başkanıyla çalışmak istemediklerini, CHP’nin bu yeni dönemde yeni yönetime ayak uyduramadığını, mahalle gezilerinde CHP’nin politikasını anlatmakta çok yetersiz kaldığını dile getiridiler. Merkez ilçe 12 yönetim kurulu üyesi ve yedekleriyle beraber istifa ederek, merkez ilçenin düşmesine sebep oldu. Tavrıda il yönetiminden tavır alarak, yani biz il başkanımızın arkasında olarak merkez ilçenin çalışmalarını beğenmiyoruz. Bu vesileyle biz merkez ilçe yönetiminden istifa ediyoruz. Hem CHP tarihinde belki de tüm siyasi partilerin tarihlerinde ilk defa böyle bir şey yaşanmış oluyor. Yedekleriyle beraber istifa. Tamamen merkez ilçe başkanıyla çalışmak istemediklerinden dolayı. Biz bu konuyu hemen değerlendirdik. Genel merkeze ilettik" dedi.

SEÇİME GİTMEK İÇİN YAPILDI

CHP'nin kimsenin babasının malı olmadığını ifade eden Karatepe, şöyle devam etti:

"CHP kimsenin dışarıdan yönlendirmesiyle de yönetilecek bir parti değil. Ama ne yazık ki bizde var birileri Don Kişot olup da yel değirmeniyle savaşmaya kalkıyor. Ama yel değirmeninin bir canavar olmadığının farkında değil. Yani o tür insanlar burada bir egemenlik kurmaya çalıştı ve onlar da harekete geçti. Benim yönetim kurulu üyelerimden 7 kişi de istifa etti. Biz durumu genel merkeze bildirip, 7 istifayı kabul ettik. Otomatikman bizim il yönetimimiz kendiliğinden düşmüş oldu. Genel merkez de Çarşamba günü MYK toplantısında görüşerek, MYK’da bizim önerimizin kabul edildiğini bildirdiler. İl yönetiminin daha iyi çalışabilmesi için bir istifa süreci yaşandı burada. Biz kendi kendimize bu olayı yaptık ki, seçime gidelim. 30 gün sonra merkez ilçenin seçimi olacak, 30 günü takip eden 15 gün içerisinde de il başkanlığı il yönetim kurulunun seçimleri olacak."

CHP genel merkezi yaşanan gelişmeler üzerine seçimlere kadar il başkanlığına Elazığ'dan milletvekili adayı olan Mustafa Kemal Atiker'i getirdi.