Elazığ'da, büyükşehir olmak için başlatılan kampanyada toplanan 150 bin 250 imzalı mektup, istenen randevuların Ankara'dan alınamaması üzerine Elazığ AK Parti il başkanlığına teslim edildi. Kampanyayı başlatan Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Bilal Çoban, hedeflenen mektup sayısının yüzde 50 bin üstünde imzanın toplandığı ve komşu il Malatya’nın da  bin 250 mektupla destek verdiğini belirterek, kampanya sonunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye ulaştırılacak olan mektuplar için AKP, CHP ve MHP Elazığ İl Başkanları’ndan, genel başkanlardan randevu için yardım istediklerini söyledi.

BAŞBAKAN'DAN YANIT GELMEDİ

Çoban, kampanya sonunda talep ettikleri randevulara MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan cevap gelmesine rağmen, Başbakan Erdoğan'dan yanıt alamadıklarını kaydetti.

"GÖREVİMİZ BURAYA KADAR" 

Bilal Çoban, toplanan 150 bin 250 mektubun kolilerini Elazığ Öğretmenevi önünden bir minibüse yükleterek, Elazığ Ak Parti İl Başkanlığı'na götürerek İl Başkan Yardımcısı Mücahit Yıldız'a teslim etti. Burada konuşan Çoban, "Topladığımız mektupları AK Parti'nin randevu vermemesi nedeniyle Ankara’ya taşıyamadığımız için önümüzdeki hafta Meclis'te görüşülecek olan büyükşehir belediye kanunu öncesinde Elazığ’daki İl Başkanlıkları’na teslim ederek, biz kenara çıkacağız. Çünkü bizim görevimiz buraya kadar. Biz halkın iradesini ilgililere taşımakla mükellefiz" dedi.

"DEĞERLEDİRECEĞİZ"

AK Parti Elazığ İl Başkan Yardımcısı Mücahit Yıldız ise, kendilerine teslim edilen imzalı mektupları il dışında olan il başkanının gelmesi ile değerlendireceklerini söyledi. Elazığ Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Dönem Başkanı Suphi Temiz de, büyükşehir olma konusunda bir nüfus belirlenmesi yapılması gerektiğini belirtirek, "Bu illerin de büyükşehir olmasına imkan verilsin. Dolayısı ile bizim buradaki amacımız, şu tabanın senini yukarıya taşımaktı. Bu haklı bir taleptir. Eğer kanunda bir değişiklik olmazsa bizim hiçbir talebimiz yok. Dolayısıyla Mardin’in 82 bin ile Muğla’nın 68 bin ile büyükşehir olması durumunda bizler de rahatlıkla 400 bin nüfuslu Elazığ’ın merkez nüfusu en yüksek ama küçükşehir olmasına da taraftar değiliz"diye konuştu.