Mustafa Kemal Atatürk'ün Elazığ'a gelişinin 75'inci yılı nedeniyle Elazığ Garı'nda tören düzenlendi. Törene Vali Muammer Erol, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Zülfü Berhoğlu, öğrenciler ve çok sayıda kişi katıldı. Halk oyunları ekipleri ve mehter takımının gösterileri ardından, temsili Atatürk’ün gelişini sembolize eden tren gara geldi. Trenden inen öğrenciler Türk bayrağını öperek Vali Muammer Erol’a verdi. Bayrağı öperek teslim alan Erol, "Yurdun dört bir yanında olduğu gibi bugün bulunduğumuz bu yerde Elazığ halkı Mustafa Kemal Paşa’yı büyük coşku ve sevgi gösterileriyle karşılayarak, o büyük insan ve devlet adamını adeta bağırlarına basmışlardır. Yıllar süren milli mücadelede büyük zorluklara göğüs geren ve çok sayıda şehit ve gazi verme pahasına Ata’sını yalnız bırakmayan Elazığ halkı 17 Kasım 1937 Çarşamba günü genciyle yaşlısıyla kadınıyla erkeğiyle Ata’larına bağlılıklarının bir ifadesi olarak Elazığ Garı’na akın etmişler. Bugün Atatürk’ün Elazığ’a gelişlerinin 75’inci yıldönümlerini yad ederken aynı sevinci ve heyecanı hep birlikte yaşıyoruz" dedi.

Her yıl geleneksel olarak yapılan kortej yürüyüşü bu yıl da yapıldı. Sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı kortej yürüyüşündeki Bosna Hersek Bulvarı ve Gazi Caddesi trafiğe kapatılarak kortejin geçişi sağlandı.  Bulvar üzerinde askerler, 'Ne Mutlu Türk'üm Diyene', 'Her Türk Asker Doğar', 'Vatan Sana Canım Feda' sloganları eşliğinde yürüdü.

Askerlerin sloganlı geçişleri sırasında Şengül Karaduman adlı kadın kızı ile askerlerini geçişinde selam durarak göz yaşlarına boğuldu. Şengül Karaduman neden duygulandığı sorusuna , "Ne mutlu ki şehit askerlerimiz verilmiş, ne mutlu ki vatanımızı koruyanlarımız var" dedi. Askerlerin geçişi vatandaşların alkışlı sevgi gösterileri ile karşılandı. Bir genç de "Olmasaydın olmazdık" yazılı Atatürk posteriyle askerleri selamladı.

Kortej yürüyüşü ardından Atatürk Anıtı'na çenek sunuldu, öğretmenevinde, Atatürk’ün Elazığ’a gelişinde kaldığı oda ziyaret edildi.



ŞG,GY(GG/İD)