Elazığ Belediyesi önünde bugün çifte protesto gerçekleştirildi. Belediye bünyesinde taşeron olarak çalışan 1200 işçi 6 aydan bu yana ücretlerini alamadıkları için bugün belediyeye protesto yürüyüşü yaptı. Merkez Şahinkaya Köyü'ne yolcu taşıyan minibüsçüler de, köy girişine yapılan TOKİ konutlarında oturanların taşınmasını encümen kararıyla başka minibüs hattına verilmesini belediye önünde oturma eylemiyle protesto etti.

Daha önce AK Partili Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ile görüşmeyen Şahinkaya köylüleri bugün de belediye önüne aileleri ile gelerek pankart açarak, minibüs hattının başka minibüsçü kooperatifine verilmesini protesto etti. Taşımacılığın Şahinkaya Köyü'ne ait olduğunu söyleyen protestocular, haklarını alana kadar eylemlerini sürdüreceklerini açıkladı. Şahinkaya köylülerinin belediye önündeki protestosu sürerken, 6 aydır maaşlarını alamayan 1200 işçi adına yaklaşık 50 işçi de yürüyerek belediye önüne geldi. Polisin aldığı geniş güvenlik önlemleri altında belediye önünde aileleri ile toplanan işçiler, 'İşçiler burada başkan nerede', 'Başkanı istiyoruz' sloganları atıp, oturma eylemi düzenlendi. İşçilerin eylemine Şahinkaya köylüleri de destek verdi.

CHP Elazığ İl Başkanı Ünsal Karatepe de belediye önüne gelerek çifte protestoda bulunanlara destek verdi. İşçilerden Arif Şenuçar, 6 aydan bu yana ücret alamadıklarını ve üçüncü kez eylem düzenledikleri halde henüz bir sonuç alamadıklarını söyledi. Belediye yetkililerinin eyleme katılacak işçilerin tehdit ve şantajla engellendiğini ileri süren Şenuçar, "Başbakan'dan yardım bekliyoruz. Hangi yetkiliyi bulursak çaresiz kaldığımız için bunlara başvurmak zorundayız. Hakkımızı istiyoruz. Bunun ötesi yok, bu insanlar mazlum. Ne kimse çocuğunu okula gönderebiliyor, ne 5 kuruş para verebiliyor" dedi.

Bazı işçiler de Elazığ Valisi Muammer Erol’un seslerine kulak verip yardımcı olmasını istedi.



GY(GG/İD)