Elazığ Belediyesi'nde 2005 ve 2010 yıllara arasında 'İhalelere fesat karıştırmak', 'zincirleme görevi kötüye kullanma' iddiasıyla haklarında 5 ile 12 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açılan, aralarında Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, AK Parti Elazığ eski Milletvekili Tahir Öztürk'ün kardeşleri Metin Öztürk, Suat Öztürk'ün de bulunduğu tutuksuz yargılanan 46 kişi bugün ikinci kez Elazığ 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısında çıktı. Belediyeyi 19 milyon lira zarara uğrattıkları iddia edilen sanıklardan Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, il dışında bulunmasını mazeret göstererek duruşmaya katılmadı. AK Parti Elazığ eski Milletvekili Tahir Öztürk’ün kardeşleri olan işadamı Suat Öztürk ile Metin Öztürk'ün de aralarında bulunduğu 43 kişi ise hazır bulundu.

'İHALELER AÇIK YAPILDI'

Duruşmada 8 ayrı ihaleye fesat karıştırmakla suçlanan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası eski Başkan Suat Öztürk iddiaları kabul etmeyerek şöyle dedi:

"İhaleler Kamu İhale Kanunu’na uygun yapılmıştır. Birçok ilde benzer ihalelere girip iş yapıyoruz. Firmamızın Elazığ dışında İstanbul, Ankara, Bursa, Yozgat gibi birçok ilde almış olduğu ihaleler de mevcut. İhalelerin sürekli bizde kalması özellikli bir ayrıcalık anlamına gelmez. Zaten açık ihaleydi.  2005 yılından bu yana belediyeden ihale aldık, almadığımız ihaleler de var. Araç kiralama işiyle ilgili iddia edilen rakamlar fahiş rakamlar değil. Sadece aracı kullanan şoförün maaşını belediye verir, diğer bütün masraflar yakıt da dahil olmak üzere firmamıza aittir. Ayrıca Elazığ Belediyesi firmamıza ödeme de yapmıyor. 18 milyon liralık alacağım var Elazığ Belediyesi’nden."

'KARLI İŞ DEĞİL'

Bunun üzerine hakim İsmail Sezgin "Karlı bir iş değil o zaman anlattığınıza göre" deyince işadamı Suat Öztürk, "Karlı bir iş değil. 2010 yılından 10 milyon lira, 2011 yılından da 18 milyon lira alacağım var. Elazığ Belediyesi ödeme yapmadığı için banka kredileriyle işlerimizi yürütmek zorunda kalıyoruz. Ayrıca belediye ödeme yapmadığı için işten çıkan personelin tazminatlarını da firmamız ödemektedir" dedi.

Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu’nun avukatı Aziz Dinç de, dinlenen tanıkların ifadelerinde görgü ve bilgiye dayalı bir şeyin olmadığını söyledi. Dinç, "Yoruma dayalı beyanlar var. Belediye başkanı toplumla muhataptır, bir kişini muhatabı değildir olamaz" dedi.

Savunmaların alınmasının ardından Elazığ 1’inci Ağır Ceza mahkemesi Hakimi İsmail Sezgin tebligatları geldiği halde duruşmaya gelmeyenlerin zorla getirilmelerine, siyasi toplantı nedeniyle katılamayacağını bildiren Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu’nun bir dahaki duruşmada avukatı tarafından hazır bulundurulmasına karar verip duruşmayı 17 Temmuz gününe erteledi.



GY(GG/COŞ)