Elazığ 2’inci Sulh Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya katılmayan Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu’nun, Mahkeme Başkanı Mustafa Alçık’a ifadesini dün verdiği ortaya çıktı. Dün avukatı Aziz Dinç ile mahkemeye başvuran Başkan Selmanoğlu'nun, duruşma tarihi olan bugün şehir dışında olacağı mazeretiyle, savunmasının alınmasını talep ederek ifade verdiği belirtildi.

Başkan Selmanoğlu’nun dün Mahkeme Başkanı Alçık'a verdiği savunmasında, üzerine atılı suçlarla ilgili soruşturma aşamasında verdiği ifadesini aynen tekrarladığını belirterek şöyle dediği bildirildi:

"Belediyeye ait söz konusu Gazi Caddesi üzerinde bulunan arsaya yeni belediye binasının yapılması aşamasında üç kez ihaleye çıkıldı. Bundaki amaç da katılımı arttırmak, belediyenin menfaatlerini korumak içindi ve bu ihaleler şeffaf bir şekilde yapılmış olup gerekli duyurular yapılmıştır. İkinci ihaleyi kazanan şirket üçüncü ihaleyi de kazandı. Gerek ihale aşamasında, gerekse yapılan binanın bağımsız bölümlerinin paylaşılması konusunda belediyenin menfaatleri sonuna kadar korunmuştur. Kesinlikle belediyenin zararına olacak şekilde paylaşım yapılmamıştır, suçlamayı kabul etmiyorum."

BAŞKANVEKİLİ DE SUÇLAMAYI KABUL ETMEDİ

Duruşmada tutuksuz yargılanan 8 sanıktan, o dönem belediye başkanvekilliği görevini yürüten ve ihaleye vekaleten başkanlık yapan Gazi Sakın ile birim müdürlerinden Enver Geçen katıldı. Gazi Sakın savunmasında, o dönemde Başkan Süleyman Selmanoğlu’nun Elazığ’da olmadığının kendisine özel kalem tarafından bildirildiğini ve vekaleten ihaleye kendisinin başkanlık ettiğini belirterek, "45 dakikada ihale bitti ve ilgili makama sunduk. Biz sadece ihalenin yapılmasını sağladık. Görevimi kötüye kullanmam söz konusu değildir. Suçlamayı kabul etmiyorum" dedi.

Şikayetçi taraf olan 29 Mart 2009 yılında yapılan yerel seçimlerde Saadet Partisi Elazığ Belediye Başkan adayı Kenan Altungök'ün avukatı Engin Alanoğlu savunmalara itiraz etti.

İŞ MERKEZİNDE KEŞİF YAPILACAK

Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ve diğer sanıkların avukatı Aziz Dinç ise, Danıştay, Sayıştay ve mülkiye müfettişlerinin usulsüzlük olmadığını tespit ettiklerini hatırlatarak, bir önceki celsede müdahil avukat Engin Alanoğlu'nun görevsizlik kararı verilerek dosyanın ağır ceza mahkemesinde görülmesi talebinin reddini istedi.

Mahkeme Başkanı Hakim Mustafa Alçık ,eski belediye binasının yerine yapılan Belediye İş Merkezi’nde mahkeme tarafından görevlendirilecek 2 inşaat mühendisi, 1 müteahhit ve bilirkişilerce 4 Mayıs 2012 tarihinde değer tespiti için keşif yapılmasına ve hazırlanacak raporla birlikte duruşmanın 15 Mayıs 2012 tarihine ertelenmesine karar verdi.



GY(GG/COŞ)