Elazığ Belediye Başkanı AK Partili Süleyman Selmanoğlu, encümen üyeleri ve birim müdürlerinin de aralarında bulunduğu 8 kişinin, görevlerini kötüye kullandıkları iddasıyla, 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına bugün devam edildi. Belediye Başkanı Selmanoğlu ve davacı Saadet Partisi eski belediye başkan adayı Kenan Altungök'ün katılmadığı duruşmada, tarafların avukatları hazır bulundu.

Geçen duruşmada verilen ara karar doğrultusunda mahkemenin görevlendirdiği, 2 inşaat mühendisi ve 1 müteahhitten oluşan fen bilirkişi heyeti, belediye iş merkezinde inceleme yaparak rapor hazırladı. Mahkeme Başkanı Mustafa Alçık, raporun hazırlanarak mahkemeye ibraz edildiğini, ancak henüz dosyaya konulmadığını söyledi.

Şikayetçi olarak, davanın açılmasını sağlayan Saadet Partili eski Belediye Başkan adayı Kenan Altungök'ün avukatı Engin Alanoğlu, dosyada eksik hususların giderilmesi talebinde bulunarak, bilirkişi heyetinin hazırladığı raporda kendileri aleyhindeki hususları kabul etmediklerini beyan etti.

Belediye ve müteahhit firma avukatları Yoldaş Alıcı ve Ozan Nacar da söz alarak bilirkişi raporunda kendileri aleyhindeki beyanları kabul etmediklerini belirterek, raporun dosyaya konulması talebinde bulundu.

Mahkeme Başkanı Mustafa Alçık, verdiği kısa bir aradan sonra bilirkişi raporunun incelenerek dosyaya konulmasına karar vererek, duruşmayı 4 Eylül tarihine erteledi.


GY(GG/AAA)