Roma Sapienza Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Kazı Başkanı Prof. Dr. Eugenia Eguini Schneider başkanlığında yapılan 18'inci dönem kazıları sürüyor. Kazı Başkanı Eugenia Eguini Schneider, bu yılki kazıların 3'üncü haftasında Roma döneminde halka açık bir hamam olduğu tahmin edilen büyük bir hamam bulunduğunu açıkladı.

Kazı Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Emanuella Borgia ise bu yıl 5 ayrı noktada kazı yaptıklarını anlattı. Yrd. Doç. Dr. Borgia, "Bu yıl en dikkat çekici buluşumuz 1800 yıllık Roma hamamı oldu. 3 odalı olan ve yaklaşık 50 metrekarelik olan hamamın içi kumlarla kaplı ve taştan yapılmış kemerlerle süslenmiş bir hamam özelliği taşıyor. Kazı çalışmalarımız Büyük Hamam-Bizans Kilisesi, Küçük Hamam, Eski Fener, Bizans Sarayı ve yerleşim alanında yoğunlaştırdık. 25 kişilik ekibimiz ve 30 kişilik işçi gurubumuzla çalışmalarımızı önceki yıllara göre daha da yoğunlaştırdık" diye konuştu.

Bu yılki çalışmalarda tiyatro ve agoranın ışıklandırılacağını da belirten Yrd. Doç. Dr. Borgia, Elaissua Sebaste Antik Kenti'nin Bizans sarayı kısmının da ziyaretçilere açılacağını, kazı çalışmalarının ise 19 Ekim'de tamamlanacağını kaydetti.