İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmada konunun terör bağlantısı olabilme ihtimali nedeniyle, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri devreye girdi. Yapılan takipler neticesinde, kimlikleri tespit edilen 4 kişi geçtiğimiz salı günü gözaltına alındı. Şüphelilerin El – Kaide terör örgütü ile bağlantılı olduğu belirtildi.


İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, “ Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüklerince koordineli olarak dini istismar eden bir terör örgütü ile bağlantılı eylem arayışı içerisinde olan kişilere yönelik gerçekleştirilen operasyonel çalışmada 4 kişi yakalanmıştır" denildi. Yapılan açıklamada ayrıca, şebekenin banka soygunu gerçekleştirmeyi planladıkları da belirtilirken, yapılan operasyonda yaklaşık 4.5 kilo potasyum klorat, 250 gram TAPT ve 2 kilo hidrojen peroksit tipi patlayıcılar ele geçirildiği kaydedildi.


Açıklamada, 1 AK 47 tipi uzun namlulu silah, 2 tabanca, 10 adet 7.62 mm çapında fişek ve bol miktarda doküman ele geçirildiği de ifade edildi.


HA  (FOTOĞRAF)