Karamürsel İlçesi'nin Kırkmerdiven Mevkii'nde belediyeye ait bir su deposun yanında 3 gün önce bomba yapımında kullanılan ve kriminal laboratuarlarınca amonyum sülfat olduğu tespit edilen 99 kilo gübre, 4 küçük led ampül, mavi renkli lehim tüpü ve lehim teli, 300 santimetre uzunluğunda kırmızı renkli PVC izoleli ince kablo, yarım litre pet su şişesi içerisinde yarıya kadar dolu aseton bulundu.

Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bomba yapımında kullanılan maddelerle ilgili 13 şüpheliyi gözaltına aldı. Emniyet Müdürlüğü'nde alınan ifadelerinin ardından 1 şüpheli serbest bırakıldı. Gözaltına alınan şüphelilerin terör örgütü El Kaide üyesi oldukları, Afganistan'da siyasi ve silahlı eğitim aldıkları belirlendi. Şüphelilerin yakın zamanda ise Suriye'de El Kaide adına çatışmalara girdikleri ifade edildi.

ÖRGÜTSEL DOKÜMAN ELE GEÇİRİLDİ

Gözaltına alınan şüphelilerin ev ve işyerlerinde çok sayıda örgütsel doküman ele geçirilirken, bilgisayar, CD ve DVD'lere de el konuldu. Gözaltına alınan şüphelilerden A.K. serbest bırakılırken Y.D., R.Y., B.T., C.F.D., M.Y., M.A., G.Ö., Z.T., S.Y., F.Y., Z.A. ve M.P. işlemlerinin ardından İstanbul Çağlayan Adliyesi'ne sevk edildi. Şüphelilerden biri basın mensuplarının görüntü aldığı sırada "Çekin çekin de Müslümanlar'ın ne halde olduklarını görsün herkes" diye bağırdı.



EA,OU(MB/İD)