Ağrılı atletler, 11 Şubat'ta Antalya'da yapılan Türkiye Kulüplerarası Kros Ligi Birinci Kademe Yarışları'nın 3 bin metre 'Yıldız Kızlar' kategorisinde takım halinde birinci, 4 bin metre 'Yıldız Erkekler'de ise takım halinde ikinci oldu. Bireysel sıralamada da erkekler birincilik ve üçüncülük, kızlar ise bir, iki ve üçüncülük kürsülerine çıktı.

Büyük başarı ile Ağrı'ya dönen öğrencilere eğitim gördükleri Ağrı Kız ve Meslek Lisesi Okul Müdürü Kürşat Akdeniz çeşitli hediyeler verdi. Başarılı sporcuları kutlayan ve onlardan daha büyük başarılara imza atmalarını isteyen Kürşat Akdeniz, öğrencilerle gurur duyduğunu söyledi. Başarılı sporcular, İl Özel İdare Müdürlüğü tarafından da ödüllendirildi.

Başarayı hak ettiklerini söyleyen Türkiye Kulüplerarası Kros Ligi Birinci Kademe Yarışları'nda birinci olan Nuran Satılmış, hedeflerinin dünya şampiyonluğu olduğunu belirtti. Kendilerini bekleyen uzun bir maraton olduğunu vurgulayan Nuran Satılmış, "Sıcak- soğuk, kar- çamur demeden koştuk. Eksi 30'larda şampiyonaya hazırlandık. Bu başarı bize yetmez. Hedefimiz 17 Şubat'ta Sivas'ta yapılacak bölge şampiyonasında aynı başarıyı yakalamak. Ardından dünya şampiyonasına katılmaya hak kazanarak ülkemizi en iyi şekilde temsil etmektir" dedi.



SA(KS/CK)