Güneykent Mahallesi'nde oturan ve bir gıda şirketinde 1000 TL aylık ücretle çalışan 30 yaşındaki Cengiz Er ile eşi 28 yaşındaki Emine Er'in 2 yaşındaki çocukları Ekrem, 1 yıl önce vücudun kendi kendisine tümör üretmesi olarak bilinen 'Nörofibromatozis' hastalığına yakalandı. Ailenin hastane hastane dolaştırdığı küçük Ekrem, Ankara'da özel bir hastanede ameliyat edildi. İddiaya göre, hastane yetkilileri aileye, "Çocuğunuz en geç bir ay sonra solunum cihazına ihtiyaç duymadan yaşamını sürdürecek" dedi. Ancak, aradan geçen sürede Ekrem bir türlü düzelmedi. Söz konusu özel hastane için tüm birikimlerini harcayan, kredi kartlarının tüm limitlerini kullanan aile, sosyal güvenlik kurumu tarafından kabul edilen bir başka hastanede 2 ay süreyle kaldı. Ardından bu hastaneden de taburcu edilen Ekrem, ailenin yardım istemesi sonucu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla ambulans uçakla Gaziantep'e götürüldü.

Çocuğunun tedavisi için sürekli tıbbi malzeme kullanması gerektiğini, bu malzemelerin sosyal güvenlik kurumunun ödemesi dışında olduğunu belirten anne Emine Er, şöyle dedi:

"Gitmediğimiz hastane kalmadı. Ama, solunum cihazına bağlı olduğu için hiç bir hastane yavrumu kabul etmedi. Ameliyatını yapan doktoru arıyoruz ama telefonlarımıza çıkmıyor. Borçlarımız yüzünden evimize hacizler geldi. Sigortanın karşılamadığı ameliyat ve sonraki harcamalarımız nedeniyle yavrumun aylık 1000 lira olan tıbbi malzemelerini alıp, sağlıklı bir şekilde değiştiremiyoruz. Bazıları günlük değişmesi gerekirken biz 2 - 3 günde bir değiştirebiliyoruz. Bazılarını ayda bir bile değiştiremiyoruz. Malzemeler İstanbul'dan geliyor. Para gönderemediğimiz için de firma da malzeme göndermiyor."

"YAVRUM AĞLARSA ÖLÜR"

İçinde bulundukları durum nedeniyle çaresiz olduklarını, çocuklarının ağlaması halinde boğazındaki solunum cihazının çıktığını belirterek şöyle devam etti:

"Bu durumda yavrum 1 dakikada ölebilir. Onun için eşimle ben gece-gündüz nöbetleşe başında bekliyoruz. Eve akranları geliyor onlarla oynayamadığı için huzursuzlanıp ağlıyor. Son olarak tedavi için gittiğimiz Ankara'da, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla ambulans uçakla Ekrem'i Gaziantep'e getirmiştik. Çalacak kapımız kalmadı. Tedavi parasını devlet karşılamıyor. Ama, yavrum da tedavi edilmezse ölecek. Başbakanımız ve diğer yetkililerden yardım bekliyoruz."