Mezuniyet töreninin açılış konuşmasını yapan Çağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çetin Bedestenci, "Geçen yıl aramızda olan merhum kurucu başkanımız eğitim gönüllüsü Yaşar Bayboğan’ın çizgisi onun öğretileri, disiplini ve çalışkan kişiliği Çağ Üniversitesi'nin bir dünya üniversitesi olmasını sağladı. Biliyorum ki, o huzur içinde. Çünkü devrettiği bayrak emin ellerde. Her zaman olduğu gibi, huzurlarınızda onu büyük bir özlem, saygı ve rahmetle anıyorum. Öncelikle, Avrupa Birliği ile eğitim sürecinde yaptığımız uzun soluklu müzakereler sonucunda, birliğin bütün kalite kriterlerini yerine getirerek, diploma eki ödülünü aldık. Böylece Çağ Üniversitesi Diplomasını Avrupa Birliği üye ülkelerinde denk ve tanınır hale getirmiş bulunmaktayız. Gururla belirtmek isterim ki, bu denkliği elde etmiş Türkiye’deki sadece dört vakıf üniversitesinden biriyiz. Bölgemizde ise, bu ödüle layık görülen tek üniversiteyiz" dedi.

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise "Bu tören geçtiğimiz yıl katıldığımda Çağ Üniversitesi'nin belki de her şeyi olan, kurucusu olan sevgili dostumuz merhum Yaşar Bey’in varlığı ile yapılan bir törendi. Ben Yaşar Bey'le geçen yıl mezuniyet coşkusunda ülkülerini inançlarını ve ideallerini bizzat dinleme şansına sahip olmuştum" diye konuştu.

Mezuniyet törenine katılan ve kendisine fahri doktora ünvanı verilen Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan da kanuşmasında şunları söyledi:

"Her ne yaparsanız yapın, nerede olursanız olun, her zaman bu ülkenin bölünmez bütünlüğünden yana olun. Fahri doktora ünvanı almak benim için onur. Keşke benim doktor olmamı isteyen rahmetli annem de hayatta olsaydı da, bu günleri görseydi. Tıp doktoru olmasam bile, fahri doktora ünvanımı görmüş olsaydı."

Bakan Çağlayan, her geçen gün değişen, marka değeri artan Türkiye'nin şimdi güçlü olduğunu, gelişen ekonomisiyle, dışarıdan talimat almayan, gündemi belirlenmeyen bir ülke olduğunu kaydetti.

Konuşmasının ardından Çağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çetin Bedestenci tarafından cübbesi giydirilen Çağlayan, fahri doktora diplomasını aldı. Çağlayan, öğrencilerle birlikte kep fırlattı.

Daha sonra mezun olan ve aralarında çok sayıda Yüksek Lisans öğrencisinin de bulunduğu 450 öğrenciye tek tek diplomaları ve dereceye girenlere ödülleri verildi.

TD(CK/SSA)