Yalova'da 24 Ocak 2006 tarihinde meydana gelen olayda, bakkal dükkanı işleten Naciye Yiğit ile oğlu Sinan Yiğit evlerinde boğazları kesilerek öldürülmüş olarak bulundu. Cinayetten sonra şüphelileri yakalamak için özel ekip kuran polis, köyde yaşayan 400 kişinin ifadesini aldı. Olayla ilgili olduğu düşünülen 100 kişiyi takibe alan polis, 9 kişinin ise kan örneklerini aldı. Olay günü yenilen ekmekteki tükürük izlerini dahi inceleyen polis, bu tükürüklerin kan örnekleri alınan Hüseyin Demir ile Erkut Acar ile eşleştiğini belirleyince Hüseyin Demir İstanbul'da, Erkut Acar ise geçen 25 Ocak günü Yalova'da yakalandı.

Sorgulamaları yapılan şüpheliler, soymak için girdikleri bakkal dükkanında Sinan Yiğit ve annesi Naciye Yiğit'i boğazlarını keserek öldürdüklerini itiraf etti. Şüpheliler, 2005 yılının ağustos ayından itibaren kayıp olan arkadaşları Fatih Geçer'i de villasında parası için kafasına tüfekle tek kurşun sıkarak öldürdüklerini, cesedini ise Paşaköy'deki araziye gömdüklerini söyledi. Gösterilen yerde İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden istenilen 'Çeku' adlı labrador cinsi köpeğin katılımıyla yapılan aramalarda, Fatih Geçer'e ait olduğu sanılan kemikler bulundu. Kemikler daha sonra Geçer'e ait olup olmadığının belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Yalova Cumhuriyet Savcılığı'nca, Naciye Yiğit ve oğlu Sinan Yiğit'in öldürülmesi olayı ile ilgili soruşturma tamamlandı. Yalova Ağır Ceza Mahkemesi'nde anne ve oğlunu öldürmek suçundan haklarında iki kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan Hüseyin Demir ve Erkut Acar ilk kez hakim karşısına çıktı.

DURUŞMADA BİRBİRLERİNİ SUÇLADILAR

Yöneltilen suçlamayı kabul etmeyen sanıklar bir birlerini suçladılar. Verdiği ifadede Hüseyin Demir'in tehditlerinden korktuğu için bu zamana kadar susmayı tercih ettiğini söyleyen Erkut Acar, olay akşamı arkadaşı Hüseyin Demir ile Sinan Yiğit’in bakkalına gittiklerini belirtip, "Hüseyin Sinan ile konuşuyordu. Yiğit'in kendisine 'Homoseksüel' imasını yaptığını düşündü. Buna sinirlenen Hüseyin, bakkaldaki bıçakla önce Sinan'ı daha sonra evde oturan annesini boğazlarını keserek öldürdü" dedi.

Duruşmada söz alan Hüseyin Demir ise Erkut Acar'ı suçladı. Madde bağımlısı olmakla suçladığı Erkut Acar'ın herkesten borç para istediğini söyleyen Demir, "Erkut Acar para için Sinan'ı bakkal dükkanında, annesini ise evinde öldürdü. Sonra işyeri ve evden paraları aldı" diye konuştu.

Yargılama, sanıkların telefon kayıtlarının dinlenmesi için ertelenirken, mahkemede hazır bulunan öldürülen Naciye Yiğit'in kızı, Sinan Yiğit'in ablası Fatma Çırpan (58) sanıkların en ağır cezaya çarptırılmasını istedi.

Fatih Geçer'in öldürülmesiyle ilgili ceza davasının ise, bulunan kemiklerin DNA sonuçlarının henüz gelmememi nedeniyle açılmadığı belirtildi.



SG(FK/COŞ)