Bandırma ve çevresinde akşam saatlerinde başlayan fırtına yaşamı olumsuz yönde etkiledi. Fırtına sırasında Ahmet Yayla’ya ait 7 metrelik balıkçı teknesi iskeleye çarpmaya başladı. Teknesini kurtarmak isteyen Ahmet Yayla arkadaşlarıyla birlikte teknenin bağlı olduğu ipi keserek bir gemi acentasına ait motorla iç iskeleye götürdü.

30 dakika süren fırtına nedeniyle iskeleye bağlı diğer motor sahipleri de önlem alırken İDO iskelesindeki deniz otobüsleri de açığa demir attı.

Bandırma’nın Dutliman Köyü de akşam saatlerinde başlayan ve 45 dakika süren sağanak yağışa teslim oldu. Yağış nedeniyle oluşan toprak kayması da binlerce ceviz fidanına zarar verdi, 1 büyük baş hayvan telef olurken, 1 araç da toprak altında kaldı. Köyün ihtiyacını karşılayan su deposu tahrip oldu. Sel ardından oluşan toprak kaymasından dolayı mezarlık yolu kapandı. Dutliman-sahil Yenice Köyleri arasına ulaşım kontrollü olarak veriliyor. Köylerinde 45 dakika etkili olan doluyla karışık yağmurun köyde ciddi yaralar açtığını dile getiren Dutliman Köyü Muhtarı Ahmet Arat, hasar tespiti yapılmasını istedi.