Kazım Karabekir Stadı'nda 12 Ağustos Pazar günü saat 20.55'de başlayan süper kupa finali için polis ve özel güvenlik ekipleri sıkı önlem aldı. Ankara'dan getirilen 180 özel güvenlik görevlisi giriş kapılarında polisin gözetiminde üst araması yaptı. Buna rağmen içeri sokulan meşaleler nedeni ile derbi maç her golden sonra durdu. Yakılan yaklaşık 150 meşale 'içeri nasıl alındı?' sorusunu gündeme taşıdı.

Yakılan meşalelerin stadyuma tribünlerden sarkıtılan iplerle alındığı iddiasının mümkün olamayacağını söyleyen yetkililer, statın çevresinin güvenlik çemberi içine alındığını hatırlattılar. Adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili, "Maç, 20.55'te başladığı için binlerce taraftar 19.25'teki iftar nedeniyle stada yiyecekleri ile girdi. Meşaleler ise ekmek arasına zulalanarak güvenlik şeridi aşıldı. Fanatiklerin ekmek arası oyununu Erzurumlu bir sporsever fark ediyor. Bu meşaleleri İstanbul'dan gelen taraftarlar stada taşıdı. Otobüslerle gelen taraftarların üzerlerinde zaten 110 meşale çıktığını Emniyet açıkladı. Çünkü Doğu Anadolu Bölgesi'nde bu meşalelerin satışı hiç yok" diye konuştu.

Olayı soruşturan Emniyet Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nden Kazım Karabekir Stadyumu'nun tüm güvenlik kamera görüntelerini incelemeye aldı. Emniyet Müdürlüğü yapacağı araştırma ve incelemin ardından olayla ilgili bir basın toplantısı düzenleyerek kamuoyunu aydınlatacak. 

STATDA ZARAR BÜYÜK

Öte yandan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri, Süper Kupa Finalinde fanatik taraftarların Kazım Karabekir Stadyumuna ağır bir darbe vurduğunu söyledi. Yetkililer, çoğu Galatarasaylı taraftarların bulunduğu bölümde olmak üzere 800 plastik sandalyenin kırıldığını, atılan meşaler nedeniyle tribinde birçok sandalyenin yakıldığını ve tuvaletlerdeki klozet kapaklarının kırılıp sabunlukların da söküldüğü bildirdi.


Tİ(KS/AAA)(FOTOĞRAF)