Sanatçı İbrahim Tatlıses'e yönelik saldırıya ilişkin davada ifade veren davanın tek tutuklu kadın sanığı Nazife Erdemir, hakkındaki suçlamalara cevap verdi. İddianamede ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması istenen sanık Erdemir, Abdullah Uçmak'ı 1998 yılından beri tanıdığını, Uçmak'ın evinde bir dönem çalıştığını anlattı. Sanık Erdemir, "Uçmak cezaevinden çıktıktan sonra onunla çalışmak istemedim. Tatlıses'e saldırı olayından önce hasta olduğum için kızımın evinde kalıyordum. Olaydan 15- 20 gün önce Uçmak beni aradı ve 'Neredesin' diye sordu. Ben de kızımın evinde kaldığımı, kıyafet almak üzere evime gideceğimi söyledim. O da 'Ben gelip seni alayım evine bırakayım' dedi. Uçmak geldi beni aldı ve evime bıraktı. Eşyalarımı alıp apartmanın önüne indiğimde Uçmak, 'Bu valiz sende kalsın ben senden daha sonra alırım' dedi ve valizi benim eve bıraktı. Ben valizi açmak istedim ancak açamadım. Çünkü valizin şifresi vardı. Valizin içinde ne olduğunu bilmiyordum. Polis olaydan sonra evimde arama yaptı ve valizin içinde kar maskesi, bıçak ve silah olduğunu söyledi" diye konuştu.


Olayla bir ilgisi olmadığını savunan sanık Erdemir, olay günü Abdullah Uçmak'ın kendisini 2 kez telefonla aradığını ve ne yaptığını sorduğunu söyledi. Erdemir, "Uçmak'a özel bir televizyonda yayınlanan İbrahim Tatlıses'in sunduğu İbo Show'u izlediğimi söyledim. Uçmak da benim Tatlıses'i sevdiğimi biliyor. Daha sonra Uçmak beni ikinci kez aradı ve Tatlıses'in programının bitip bitmediğini sordu. Ben de programın bittiğini söyledim" ifadelerini kullandı.


"UÇMAK İLE TATLISES ARASINDAKİ HUSUMETTEN HABERİM YOK"


Olay günü Tatlıses'in katıldığı programın bittiğini Abdullah Uçmak'ı arayarak haber verdiği idda edilen tutuklu sanık Murat Alagöz de savunmasını yaptı. Abdullah Uçmak'ın evinin yakınında marketi olduğunu ifade eden Alagöz olay günü Uçmak'ın kendisine gelerek 'İbrahim Tatlıses'ten alacağı olduğunu ve onu almaya gideceğini, kendisine Tatlıses'in katıldığı program bitince haber vermesini' istediğini belirtti. Araması için kağıda bir numara yazarak verdiğini ifade eden Alagöz, "Abdullah Uçmak ile Tatlıses arasındaki husumetten haberim yoktu. Eğer böyle birşey olacağını bilsem kolluk güçlerine haber verirdim" dedi. Gözaltına alındığı sırada polisler tarafından darp edildiğini öne süren Alagöz emniyette verdiği ifadeyi de kabul etmediğini sözlerine ekledi.


(BB)