Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uzun süreli bir çalışmanın ardından 30 Ocak günü harekete geçti. Rahmanlar ve Draman caddelerinde tespit edilen 13 yere operasyon düzenlendi. Baskın yapılan yerlerin arasında sucu, berber, bakkal, internet kafe ve 4 kıraathane bulunuyor. Yapılan aramalarda 50 gram bonzai, 241 gram esrar tohumu, uyuşturucu içmekte kullanılan 2 adet kova düzeneği, 1 terazi, 216 adet boş uyuşturucu paketi, çok sayıda kilitli naylon poşet, 1 ruhsatsız tabanca ve 17 mermi ele geçirildi. Bunun üzerine işyeri  sahiplerinini de aralarında bulunduğu V.A., İ.Ç., A.Ç., F.A., M.Y., A.G., M.Y., U.A., A.O., S.Ç., Ö.K., S.K. ve H.A. gözaltına alındı.


İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan şebekenin elebaşının  su dükkanı sahibi V.A. olduğu öğrenildi. Şebeke üyelerinin hem kendi işlerini yaptıklarını ek iş olarak da dükkanlarında müşterilerine uyuşturucu sattığı belirtildi. Zanlıların hırsızlıktan sahteciliğe kadar farklı suçlardan poliste kayıtları olduğu bildirildi. Emniyette işlemleri tamamlanan 13 kişi sevk edildikleri İstanbul Adliyesi'nde tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Öte yandan 26 Ocak günü Fatih Hırka-i Şerif Mahallesi'nde bir evde yapılan aramada 5 kilo 912 gram toz esrar, 5 kilo 700 gram Hint Keneviri bitkisi ele geçirildi. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan İ.G., ve Y.K., tutuklanarak cezaevine gönderildi.


EE (MK) (FOTOĞRAF)