Amerika Birleşik Devletleri Avrupa ve Avrasya İşleri'nden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Philip H.Gordon Heybeliada'daki Ruhban Okulunu ziyaret etti. Özel bir tekneyle Heybeliada'ya gelen Gordon, ruhban okuluna faytonla çıktı. Okulun bahçesinde Bursa Metropolitanı ve Heybeliada Ruhban Okulu Başpisikoposu olan Prof. Dr. Elpidophoros Lambriniadis tarafından karşılanan Bakan Yardımcısı Philip H. Gordon eşi Rachel Gordon'la birlikte basın mensuplarına poz verdi. Girişte kısa bir açıklama yapan Dışişleri Bakan Yardımcısı Gordon, "Bu ziyareti uzun zamandır bekliyoruz. İnanç özgürlüğü ve serbestiyeti açısından ABD olarak buranın açılmasının güçlü bir şekilde destekliyoruz. Umarız yakın bir zamanda faaliyete geçmiş bir şekilde ziyaret ederiz" şeklinde konuştu. Gordon'a ziyareti sırasında ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Scoot Kilner da eşlik etti.

SURİYE'NİN BÜTÜNLÜĞÜNDEN YANAYIZ

Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından çıkışta gazetecilerin Suriye'ye ilişkin sorularını yanıtlayan ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Philip Gordon, Suriye'nin Kuzeyi'nde ortaya çıkan fiili durumu ilişkin Suriye'yi bir bütün olarak gördüklerini belirterek Suriye'deki bütün halklara aynı şekilde baktıklarını söyledi. Bakan Gordon, Esad rejimi başta olduğu sürece Suriye'deki olumsuzluklarının süreceğini sözlerine ekledi.

ATATÜRK BÜSTÜNDE YAZANLAR

Bursa Metropoliti ve Heybeliada Ruhban Okulu Başpisikoposu Prof.Dr. Elpidophoros Lambriniadis tarafından gezdirilen Bakan Gordon, okul bahçesinde gördüğü Atatürk büstünün okul kapandıktan sonra mı oraya konulduğunu sordu. Anatın okul açıkken de orada olduğunu öğrenen bakan, İngilizce olarak yazılan Yurtta Sulh Cihanda Sulh yazısını ilgiyle okudu. Bakan Gordon Türkçe olarak yazan 'Hayatta En Hakiki Mürşit İlimdir' sözünü de sordu. Ruhban Okulu Başpisikoposu Prof.Dr. Elpidophoros Lambriniadis bu sözü tercüme ettiğini ve kapalı bir okul için bu sözün bir ironi oluşturduğunu bakana aktardığını söyledi. Okul bahçesinde gördüğü bir köpeği de seven Bakan Gordon yine faytona binerek okuldan ayrıldı.

EYLÜL'DE EĞİTİME BAŞLAYABİLİRİZ

Görüşmenin hayli olumlu geçtiğini söyleyen Bursa Metropoliti ve Heybeliada Ruhban Okulu Başpisikoposu Prof.Dr. Elpidophoros Lambriniadis, okulun yeniden açılması durumunda müdürlük yapacağını söyleyerek, umutlu olduğunu ve okulun Eylül ayında eğitim öğretime başlamaya hazır olduğunu söyledi.

ÖA (ET)