DOKTORLAR HASTALAR İÇİN VAR

Hastanenin Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya çok sayıda hastane çalışanı katıldı. Bir dakikalık saygı duruşunun ardından konuşan Başhekim Ahmet Yaser Müslümanoğlu, Dr. Ersin Arslan’ın acısını hissettikleri için onun çalışma arkadaşları olarak toplandıklarını söyledi. Doktorların hastalar için, hasta ve hasta yakınlarının doktorlar için varolduğunu belirten Müslümanoğlu, “Bu iki grup tabiki düşman değil. Bunu en iyi hastane çalışanları hisseder. Bu iki grup arasında hoşgörü ve etik değerlerin olması gerekiyor. Büyük çoğunlukla bu var. Ama maalesef hayatın bazı dönemlerinde bu artıyor. Şu sıralarda biraz artmış durumda. Bundan hepimizin bir ders çıkarmamız gerekiyor. Buradaki kavganın ne kadar basit bir iki konuşmayla veya birkaç mimikle başladığını hepimiz biliyoruz normal yaşantımızda hissediyoruz. Bu olaydan sonra bakanlıktan ve müdürlükten bizi aradılar. Tabiki bir dizi önlemler gelecek” diye konuştu:

Bu olaylarla sıklıkla karşılaştıklarını ifade eden Müslümanoğlu şunları söyledi:

“Bizim hastanemizde yoğun bir hastane. Acilimiz, polikliniklerimiz çok yoğun. İnşallah bu boyutlara varan bir olayla karşılaşmayız. Kaliteden sorumlu arkadaşlarla da konuştum. Hasta ve hasta yakınları hastane çalışanları arasında bir sıkıntı var. Bu konuyu arkadaşlarla konuştuk. Hastanemizde bir sempozyum yapalım diye düşünüyorum. Yani bir tarafta doktorlar, hemşireler yani sağlık çalışanları bir tarafta hasta ve hasta yakınları. Sorun nereden kaynaklanıyor. Şunu hayal ediyor çok zor ama. Kafamda şu var. Hasta gelirken bir çiçekle gelsin.Doktorda onu çay içeriz oturarak nazik bir ortamda karşılasın. Hayal gibi ama bazı şeyleri başlatmak için marjinal bir olay yaratmak gerekiyor. Belediye, basın ve sivil toplum örgütlerinin desteğiyle. Gerekli yerlerden izinleri alarak. En huzurlu hasta- hekim ilişkisinin olduğu bir hastane olmak yolunda bir adım atmak istiyoruz.“

Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi’nde önceki gün meydana gelen olayda, Dr. Ersin Aslan hasta yakını 17 yaşındaki M.G. tarafından bıçaklanmış. Hemen ameliyata alınan Aslan kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti. M.G. Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınmıştı.