ikinci Ergenekon davasının 154. duruşmasında, sanık savunmalarına devam edildi. Tutuksuz sanık eski Cumhuriyet Savcısı avukat Ertaç Giray savunmasını yaptı. Daha önce savcılıkta verdiği ifadelerini kabul ettiğini belirten Giray, "Emekli bir yargı mensubu, bir hukukçu ve vatandaş olarak Ergenekon'un varlığını kabul etmiyorum" şeklinde konuştu. Bu nedenle daha önce bazı sanıkların savunmasını üstlendiğini anlatan Giray, terör örgütü üyesi olarak yargılanmayı kabul etmediğini belirtti.




"TORUNUMUN ÇİZDİĞİ RESİMLER ALINDI"


Giray, "Torunumun oyuncak silahı alındı ve bilirkişi raporu tanzim edildi. Bu rapora itiraz ediyorum. Ayrıca 7 yaşındaki torunumun çizdiği resimler alındı. Ve ben bunlarla terör örgütü üyesi olarak yargılanıyorum" dedi.


Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, Giray'a eşinin adının Konca olup olmadığını sordu. Giray, Konca olduğunu belirtince "Konca Bahar'ı tanıyor musunuz?" diye sordu. Giray, tanımadığını belirtti. Danıştay saldırısını gerçekleştirmeden bir gün önce Alparslan Arslan'ın beraber yemek yediği kişinin Konca Bahar olduğu iddia ediliyor. Özese ayrıca Alparslan Arslan'ın arkadaşları Tarkan Toper ve Koray Yılmaz'ı da tanıyıp tanımadığını sordu. Giray bu kişileri de tanımadığını sözlerine ekledi.


"SİYASET YAPIYORSUNUZ"


Ardından savunma yapan tutuksuz sanık Selim Utku Gümrükçü, sadece Anayasa çerçevesinde siyaset yapmak istediklerini söyledi. Solcu düşünce yapısına sahip olduğunun ifade eden Gümrükçü, "Daha önce Kontrgerilla ve Gladio'yu duyduk. Ergenekon diye bir örgütün varlığını bilmiyorum" dedi. İddianamede Şener Eruygur ile 10 telefon konuşması yaptığının yazdığını dile getiren Gümrükçü, "10 kere değil bir ya da iki kere konuştuk. Ben Atatürkçü Düşünce Derneği'nde (ADD) ona muhaliftim. Her zaman emekli bir askerden sivil toplum kuruluşuna başkan olmamalı görüşünü savundum" ifadelerini kullandı.


Duruşmada tutuksuz sanıklar Murat Ağırel ve Evrim Baykara da savunmasını yaptı. Tutuksuz sanıkların savunmasının alınmasının ardından tutuklu sanık Tuncay Özkan, sanıklar Selim Utku Gümrükçü, Murat Ağırel ve Evrim Baykara'ya bazı soruları olduğunu söyledi. Özkan'ın soruları üzerine sanıklar, "Tuncay Özkan istemese de Biz Kaç Kişiyiz Platformu üyesi 200-300 kişi olarak kendisi için CHP Genel Başkanlığı için aday olması için çalışma yaptık" dediler. Savcı Mehmet Ali Pekgüzel ise, Evrim Baykara ile Özkan arasında geçen bir konuşmadan bu çalışmayı Özkan'ın talimatları doğrultusunda yaptıklarının anlaşıldığını kaydetti. Bunun üzerine Tuncay Özkan'ın oturduğu yerden "Siyaset yapıyorsunuz" dediği duyuldu.


Tutuksuz sanıklar Tunç Akkoç ve Hatice Bahtiyar'ın savunmalarının hazır olmadığını belirtmesi üzerine duruşma 6 Şubat Pazartesi'ne ertelendi.


 


CT (MK)