Kumkapı'da bıçakla öldürülen bir çocuk babası 49 yaşındaki Cemal Tezel’in ağabeyi Hüsnü Tezel ve yakınları, cinayetin ‘cinsel taciz’ nedeniyle işlendiği iddialarının gerçeği yansıtmadığını söylediler. Kardeşinin, evi boş kalmaması için iki ay önce faturalarının ödenmesi karşılığında Grigor ve kız arkadaşına verdiğini belirten ağabey Hüsnü Tezel (56) ”Ancak faturaları da ödemeyince kardeşim evden çıkmalarını istiyordu. Kardeşimi öldürmekten yakalanan kiracısı Grigor I, taciz iddiasını, suçunu hafifletmek için söylüyor. Kardeşim öyle biri değil, tüm semt bilir. İyiliğinin kurbanı oldu” dedi.


İYİLİĞİNİN KURBANI OLDU

Kardeşi Cemal Tezel'in Topkapı’da bir iş merkezinde güvenlik görevlisi olduğunu belirten Hüsnü Tezel,  “Faturaları ödemedikleri gibi eve başka arkadaşlarını da getirmişler. Geceleri içkiler içiliyormuş. Hatta mahalle sakinleri şikayet etmişler. Daha önceden bir emlakçı ile konuşan kardeşimde teravih namazından çıktıktan sonra konuşmak için oraya gitmiş. Sonra öldüğü haberini aldık. Hatta içerde 2 kişi daha varmış. Onlar kaçmışlar. Ama kesinlikle taciz iddiası doğru değil” diye konuştu.


TACİZ İDDİASI SUÇU HAFİFLETMEK İÇİN

Tezel’in bir yakını da “18 yıl sonra çocuk sahibi olmuştu. 8 yaşında bir çocuğu var. Başka yerden kira geliri var. Paraya ihtiyacı yoktu ama evi de boş kalmaması için su ve elektrik faturalarının ödenmesi karşılığında vermişti. Onlar da ödenmeyince doğal olarak çıkmasını istemiş. Zanlı, taciz iddiasını suçunu hafifletmek için söylemiştir” dedi.


Taner YENER/İSTANBUL,