Davaya konu kaza, geçen yıl 26 Eylül'de Türkelli Beldesi girişinde bulunan Reyna Müzikhol önünde saat 04.30 sıralarında meydana geldi. E.E., arkadaşları Hamit Yavuz ve Ersin Çınar gece iki ayrı otomobille müzikhole eğlenmeye gitti. Üç saat kadar burada alkol alan gençler, hesap yüzünden işyeri çalışanları ile tartıştı. Olay daha fazla büyümeden önlendi.

Başka bir yerde tekrar alkol alan üç genç, yeniden müzikholün önüne geldi. Bu sırada müzikholde çalışan Senem Yılmaz otoparktan otomobille çıkmak isterken, E.E.'nin kullandığı otomobille çarpışmaktan son anda kurtuldu. Araçlarından inen E.E. ile S.Y., küfürleşip birbirlerini tokatladı. İşyeri çalışanlarının da karıştığı kavga sonrası E.E. ile E.Ç. otomobile binip olay yerinden kaçtı. Kısa bir süre sonra tekrar gelen E.E., yönetimindeki 35 NAL 18 plakalı otomobili iddiaya göre kalabalığın arasına sürdü. E.E., önce yol kenarında duran S.Y.'nin otomobiline, ardından da sırtı dönük olan, bir çocuk babası 46 yaşındaki Metin Tan'a çarptı. Ağır yaralanan Metin Tan, hastaneye kaldırılmak istenirken yolda yaşamını yitirdi. Gözaltına alınan E.E., tutuklanıp Bergama Çocuk Cezaevi'ne konuldu.

'KASITLA İNSAN ÖLDÜRME'

Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Kemal Çakır, E.E. hakkında 'Kasten öldürme, basit yaralama ve hakaret' suçlarından ömürboyu ve 8 yıl hapis cezası istemiyle, İzmir 2'inci Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açtı. Yapılan son duruşmada savcı, E.E.'nin eylemini olası kast ile gerçekleştirdiğini, bu nedenle TCK 81/1 maddesine göre 'olası kasıtla insan öldürme' suçundan cezalandırılmasını talep etti.

YAŞININ KÜÇÜKLÜĞÜ VE İYİ HAL İNDİRİMİ

Mahkeme E.E'yi, 'olası kasıtla insan öldürme' suçundan önce ömürboyu hapis cezasına mahkum etti. Ardından yaşının küçüklüğünü  dikkate alarak, indirim maddelerini uygulayıp cezasını 10 yıl hapse indirdi. E.E. ayrıca S.Y.'yi yaralayıp, hakaret etmekten de 7 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ancak mahkeme bu cezayı paraya çevirip, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

BK(AÖ/COŞ)

E.E. (Emre Erim),