Eğitim-Sen üyeleri kent meydanında yaptıkları basın açıklaması ile son günlerde artan öğretmenlere yönelik şiddeti protesto etti. Yaklaşık 50 kişiden oluşan sendikalılar basın açıklamasının yapıldığı alana ellerinde öğertmerlere yönelik şiddet haberleri bulunduğu dövizler ile geldi. Dövizlerdeki şiddet olaylarını örnek vererek öğretmenlere yönelik saldırıları kınadıklarını belirten grup, bu saldırıların önüne geçilmesini istediklerini belirtti. Sendika üyeleri meydana gelen saldırılar ve şiddet olayları karşısında Milil Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in öğretmenleri sahipsiz bırakacak şekilde açıklamalar yapmasına tepki gösterdi. Grup adına açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Sivas Şube Başkanı Muzaffer Karadağ, şöyle dedi:

"Son yıllarda öğretmenlere yönelik şiddet büyük artış gösterdi. Neredeyse her gün 1 öğretmen bıçaklanmakta, saldırıya uğramakta ve dövülmektedir. En çok mağdur olan veya mağdur edilen kesimlerin başında öğretmenler gelmektedir. Öte yandan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer bu saldırıları ve şiddet olaylarını çizgi film seyreder gibi seyretmekte ve öğretmenleri sahiplenmemektedir. Bu durum öğretmenlerin üzüntüsünü bir kat daha artırmaktadır." 

Grubun basın açıklaması ardından meydanda Erkin Koray'ın 'Fesuphanallah' şarkısını çalması dikkat çekti. Şube Başkanı Karadağ şarkıyı özel olarak seçtiklerini, kendi durumlarını en iyi bu şarkının anlattığını söyledi.



HÖ(EA/İD)