Eğitim-Sen üyelerinin, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasallaşan zorunlu eğitimi 4+4+4 şeklinde kademelendiren kanunun kabul edilmesi ile kamu görevlileri sendikalarında değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı protestosuna, çeşitli siyasi ve sivil toplum örgütleri destek verdi. Sabri Yalım Parkı'nda bir araya gelen yaklaşık 200 kişilik grup, Yürüyüş Yolu'ndan AK Parti İl Başkanlığı önüne kadar yürüdü.

Dün de aynı yere siyah çelenk bırakmak istemelerine rağmen polis barikatıyla karşı karşıya kalan ve çıkan arbedede biber gazı sıkılması sonucu dağılan grup, bugün polisin geniş güvenlik önlemleri altında AK Parti İl Başkanlığı önüne siyah çelenki bıraktı.

Grup adına açıklama yapan KESK Kocaeli Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Eğitim- Sen Kocaeli Şube Başkanı Veysel Kaplan, KESK'in haklı ve meşru mücadelede çizgisinden taviz vermeyerek geri adım atmayacağını söyledi. Gerçek bir demokrasi için mücadele etmenin bedelinin ağır olduğunu söyleyen Kaplan, "Hak verilmez mücadele ile alınır. KESK, haklı ve meşru mücadele çizgisinden taviz vermeyecek, geri adım atmayacaktır. Emek örgütü olmanın gereklerini her zaman yerine getiren ve bundan sonra da getirme kararlığında olan KESK baskılar karşısında asla boyun eğmeyecektir" dedi.

Daha sonra AK Parti Kocaeli İl Başkanlığı önüne siyah çelenk bıraktıktan sonra sessizce dağıldı.



EA(MB/SS)