"AKP HÜKÜMETİ VE MİLLİ EĞİTİM BAKANI ÖMER DİNÇER BU ZİLİN SESİNİ DUYMUYOR"


Konuyla ilgili basın açıklamasını Eğitim - Sen 5 No'lu şube başkanı Mehmet Aydoğan yaptı. Basın açıklaması boyunca Çevik Kuvvet de valilik binası önünde güvenlik önlemi aldı.  " 4+4+4 eğitim yasasıyla öğrencilerin karşılaştığı ilk gün İstanbul'da 385 bin 60 ve 83 aylık çocuğumuz birinci sınıf oryantasyon eğitimi için okulun kapısında oldu. Okul zilleri bugün kaos, belirsizlik ve çeşitkli tehlikeler için çaldı" diyen Aydoğan, şunları söyledi:


"AKP hükümeti ve Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, bu zilin sesini duymuyor duymamaya devam ediyor. Yasayı, AKP hükümetinin neoliberal politikalarının ve muhafazakar toplum hedefinin inşaası olarak gördüğümüzü, yasanın bilimsel olmadığını özellikle 60 ve 83 aylık çocukların aynı sınıflarda olmalarının çocukların fiziksel ve bilişsel gelişmeleri açısından telafi edilemez sonuçlara yol açacağını, 60 aylık çocuklar açısından dersliklerin ve okulların fiziki durumlarının yetersiz olduğunu, öğretmenlerin norm kadro fazlası olması dolayısıyla zorunlu rotasyon uygulamasına yani sürgüne tabii tutulacağını, İmam Hatip Ortaokullarının açılması için Milli Eğitim Müdürlüklerinin özel çaba sarf ettiğini söyledik ve bunlara karşı da itirazlarımızı ifade etmiştik.


Şimdi görüyoruz ki bir önceki eğitim - öğretim yılına göre öğrenci sayısı yüzde 80 artmışken, derslik sayısında gözle görülür bir artış sağlanamamıştır. Son olarak, İstanbul Valisi can havliyle ve çaresizliğin sonucu olarak, okul bahçelerine prefabrik dersliklerin yapılacağını ifade etmiştir. Bu bile fizibilite çalışmasından öteye gidememiştir. Birkaç okul göstermelik olarak 60 - 66 aylık çocuklara uygun hale getirilmiştir. Kamuoyu yanıltılmaya çalışılmaktadır. İmam Hatip Ortaokulları için gösterilen özenli çaba ilk ve ortaokullar için gösterilmemiştir. Velilerimizin kaygıları endişeleri giderilememiş, aksine sorunlar her geçen gün bugün de dahil olmak üzere artmıştır."


Basın açıklamasının ardından Eğitim - Sen'den iki kişi toplanan 10 bin imzayı İstanbul Valiliğine iletmek üzere Valilik binasına girdi.


PÇK (MK) (FOTOĞRAF)